Zakelijke kansen in India

India behoort tot de 10 meest geïndustrialiseerde landen ter wereld. Tussen (en binnen) deelstaten zijn er nog grote verschillen in welvaart en ontwikkeling. In India liggen kansen op het gebied van land- en tuinbouw, water- en milieumanagement, infrastructuur, onderwijs, consumentengoederen, duurzame energie, gezondheidszorg en medische apparatuur.

Overheidsinvesteringen

De bevolking in de stedelijke gebieden van India neemt sterk toe. De komende jaren investeert de overheid van India in de infrastructuur en duurzame stedelijke ontwikkeling. Er komen nieuwe havens en de binnenwateren van India worden gemoderniseerd. Ook stimuleert de overheid de gezondheidszorg en life sciences. Voor Nederlandse bedrijven die specifieke kennis of technologie leveren liggen hier kansen.

Kansrijke sectoren

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het wereldwijde buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Zakelijke ondersteuning

In India zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners. De Netherlands Business Support Offices (NBSO's) zijn in de volgende Indiase steden gevestigd:

  • NBSO Ahmedabad focust op agrifood, tuinbouw, duurzame energie, healthcare & life sciences, water, havens & logistiek, textiel (mode), scheepsbouw, ict, stedenbouw & infrastructuur, hightech en automotive.
  • NBSO Hyderabad focust op ICT, life sciences en healthcare, agrifood, voedselverwerkende industrie, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, havens, logistiek en tuinbouw.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie

De Indiase overheid investeert in ontwikkeling van meerdere sectoren. Speerpunten van het Indiase Science and Technology (S&T) beleid liggen op het gebied van: ICT, farmaceutica, biotechnologie, de medische sector, duurzame energie en water(technologie). Het IA-netwerk in India volgt innovatie en technologische ontwikkelingen vanuit 2 vestigingen: Mumbai en New Delhi. Daarbij signaleren zij zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers.

Inspiratie opdoen?

Lees de ervaringsverhalen van elf ondernemers in de brochure India Opportunities and Challenges.
Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

Op zoek naar energiepartners in India?

De Portal Energie Internationaal (PEI) geeft Nederlandse ondernemers met expertise op het gebied van duurzame energie en energiebesparing betere toegang tot internationale markten.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

Op de website TendersIndia vindt u een overzicht van de lopende en voorbije tenders van de Indiase rijksoverheid en haar agentschappen.

Innoveren in India

Speerpunten van het Indiase Science and Technology (S&T) beleid liggen op het gebied van: ICT, farmaceutica, biotechnologie, de medische sector, duurzame energie en water(technologie).

RVO.nl ondersteunt verschillende projecten in India. Bekijk per sector de lopende en afgeronde projecten.

Service menu right