Zakelijke kansen in India

India heeft een van de snelstgroeiende economieën ter wereld. Door de grootte van het land is het niet verwonderlijk dat de markt sterk varieert in de verschillende staten, waarvan India er 29 telt. 

Ondanks de diverse markt zijn er een aantal sectoren op te noemen waarin de meeste kansen liggen voor Nederlandse ondernemers. Deze kansrijke sectoren lichten we uit op deze pagina.

Staat de sector waarin u werkt er niet bij? Neem dan contact met ons op. De adviseurs van RVO.nl kunnen u helpen bij marktverkenning en het vinden van kansen en de juiste zakenpartners. Samen met ons netwerk in het buitenland helpen we u graag op weg op de Indiase markt.

Land- en tuinbouw

De land- en tuinbouw speelt een belangrijke rol in de Indiase economie. Het land heeft momenteel dringend behoefte aan hervormingen en nieuwe technologieën voor meer efficiëntie en een hogere productiviteit. Dit biedt kansen aan Nederlandse ondernemers. Deze kansen liggen met name op het gebied van materialen, technologieën en kennis.

Wilt u zakendoen in de land- en tuinbouwsector in India? RVO.nl kan u helpen bij het leggen van zakelijke contacten en het oriënteren op de markt. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Uitgelicht rapport

 

Water

Water is in India een schaarse grondstof. Daarom richt de Indiase overheid zich op waterbesparing en het eerlijk verdelen van water. Nederlandse bedrijven die zich daarmee bezighouden, hebben een grote afzetmarkt in India.

Ook maatregelen om de vervuiling van water tegen te gaan zijn hard nodig, zoals het voorkomen van watervervuiling door chemicaliën of het schoonmaken van de belangrijkste rivier in India, de Ganges. Ook hier zijn kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die de Indiase watersector biedt? RVO.nl kan u op weg helpen met marktinformatie en het vinden van zakenpartners. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Life Sciences & Health

De Indiase zorgsector is in de loop der jaren gegroeid tot een van de grootste industrieën in het land. Hierdoor zijn er veel kansen voor Nederlandse ondernemers die werken in deze topsector. Zo liggen er mogelijkheden voor de export van medische hulpmiddelen én zijn er kansen voor het ontwikkelen van medische apparaten. Daarnaast liggen er kansen op het gebied van onderwijs in de gezondheidszorg.

Wilt u uw mogelijkheden verkennen in de Life Sciences & Health sector in India? RVO.nl kan u helpen bij het het oriënteren op de markt en het vinden van de juiste zakenpartners. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Uitgelicht rapport

Vaccine market in India (pdf)

Meer kansrijke sectoren & zakelijke ondersteuning

In India zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk signaleert zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers en helpt bij het zoeken naar zakenpartners. De Netherlands Business Support Offices (NBSO's) zijn in de volgende Indiase steden gevestigd:

  • NBSO Ahmedabad focust op de sectoren agrifood, tuinbouw, duurzame energie, healthcare & life sciences, water, havens & logistiek, textiel (mode), scheepsbouw, ict, stedenbouw & infrastructuur, hightech en automotive.
  • NBSO Hyderabad focust op ICT, life sciences en healthcare, agrifood, voedselverwerkende industrie, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, havens, logistiek en tuinbouw.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie & het IA-netwerk

De Indiase overheid investeert in de ontwikkeling van meerdere sectoren. Speerpunten van het Indiase Science and Technology (S&T) beleid liggen op het gebied van: ICT, farmaceutica, biotechnologie, de medische sector, duurzame energie en water(technologie). Het IA-netwerk in India volgt innovatie en technologische ontwikkelingen vanuit 2 vestigingen: Mumbai en New Delhi. Daarbij signaleren zij zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers.

Aanbestedingen van internationale organisaties

Verder komen er ook kansen uit de aanbestedingen van grote internationale organisaties, zoals de Wereldbank en de Europese Unie. U leest hier meer over op de pagina Hulp bij financiering.

Meer informatie

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés (IA) en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in India. Deze zijn op RVO.nl terug te vinden onder marktrapporten India.

Andere relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl. U kunt hier selecteren op India en de sector waarin u geïnteresseerd bent. 

Service menu right