Service menu right

Zakelijke kansen in India

India heeft een van de snelstgroeiende economieën ter wereld. Door de grootte van het land is het niet gek dat de markt sterk varieert in de verschillende staten, waarvan India er 29 telt.

Ondanks de diverse markt is er een aantal sectoren aan te wijzen waarin de meeste kansen liggen voor Nederlandse ondernemers. Deze kansrijke sectoren lichten we uit op deze pagina.

Staat de sector waarin u actief bent er niet bij? Neem dan contact met ons op. De adviseurs van RVO.nl kunnen u helpen bij marktverkenning en het vinden van kansen en de juiste zakenpartners. Samen met ons netwerk in het buitenland helpen we u graag op weg op de Indiase markt.

Land- en tuinbouw

De land- en tuinbouw speelt een belangrijke rol in de Indiase economie. Het land heeft op het moment dringend behoefte aan hervormingen en nieuwe technologieën voor meer efficiëntie en een hogere productiviteit. Dit biedt kansen aan Nederlandse ondernemers. Deze kansen liggen vooral op het gebied van materialen, technologieën en kennis.

Wilt u zakendoen in de land- en tuinbouwsector in India? RVO.nl kan u helpen bij het leggen van zakelijke contacten en het oriënteren op de markt. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Water

India is een land met relatief weinig water. Daarom richt de Indiase overheid zich op waterbesparing en het eerlijk verdelen van deze grondstof. Nederlandse bedrijven in de watersector hebben een grote afzetmarkt in India.

Ook maatregelen om de vervuiling van water tegen te gaan, zijn hard nodig. Denk aan het voorkomen van watervervuiling door chemicaliën of het schoonmaken van de belangrijkste rivier in India, de Ganges. Ook hier liggen kansen voor Nederlandse bedrijven. U leest hier meer over op blz. 10 van de brochure The Netherlands & India (pdf).

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die de Indiase watersector biedt? RVO.nl kan u op weg helpen met marktinformatie en het vinden van zakenpartners. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Life Sciences & Health

De Indiase zorgsector is in de loop van de jaren gegroeid tot een van de grootste industrieën in het land. Hierdoor zijn er veel kansen voor Nederlandse ondernemers die werken in deze topsector. Zo zijn er mogelijkheden voor de export van medische hulpmiddelen én zijn er kansen voor het ontwikkelen van medische apparaten. Daarnaast liggen er kansen op het gebied van onderwijs in de gezondheidszorg. Lees verder over deze sector op blz. 9 van de brochure The Netherlands & India.

Meer kansrijke sectoren & zakelijke ondersteuning

In India zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk signaleert zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers en helpt bij het zoeken naar zakenpartners. De NBSO's zijn in de volgende Indiase steden gevestigd:

  • NBSO Ahmedabad richt zich op de sectoren agrifood, tuinbouw, duurzame energie, healthcare & life sciences, water, havens & logistiek, textiel (mode), scheepsbouw, ICT, stedenbouw & infrastructuur, hightech en automotive.
  • NBSO Hyderabad richt zich op ICT, life sciences en healthcare, agrifood, voedselverwerkende industrie, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, havens, logistiek en tuinbouw.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie & het IA-netwerk

De Indiase overheid investeert in de ontwikkeling van meerdere sectoren. Belangrijke punten van het Indiase Science and Technology-beleid (S&T-beleid) liggen op het gebied van: ICT, farmaceutica, biotechnologie, de medische sector, duurzame energie en water(technologie). Het IA-netwerk in India volgt innovatie en technologische ontwikkelingen vanuit 2 vestigingen: Mumbai en New Delhi. Daarbij signaleren zij zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers.

Aanbestedingen van internationale organisaties

Verder komen er ook kansen uit de aanbestedingen van grote internationale organisaties, zoals de Wereldbank en de Europese Unie. U leest hier meer over op de pagina Hulp bij financiering.

Marktrapporten

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés (IA) en landbouwraden publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in India.

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van rapporten over de belangrijkste sectoren in India. De volledige lijst van marktrapporten vindt u in onze bibliotheek.

Op internationaalondernemen.nl vindt u ook relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten.

Downloads