Zakelijke kansen in Israël

Israël is een van de belangrijkste handelspartner in het Midden-Oosten. Veel Nederlandse ondernemers zijn al met succes actief op de Israëlische markt. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Wist u dat onze regio-experts gratis voor u een buitenlandse markt kunnen verkennen? En dat zij u ook in contact kunnen brengen met potentiële zakenpartners? Zij geven u graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Kansen in de cybersecurity, fintech en insurtech

Voor Nederlandse bedrijven, banken en verzekeringsmaatschappijen zijn er kansen voor samenwerking op het gebied van cybersecurity. Die kansen zijn te vinden op alle terreinen: overheid, zakelijk en academisch. Nederland biedt Israëlische start-ups een testomgeving voor de toepassing van nieuwe technologieën. Bent u geïnteresseerd in deze sector, dan kunt u ook verschillende cybersecurity-beurzen bezoeken zoals CyberTech en Cyber Week, die jaarlijks in Tel Aviv worden gehouden.

Kansen in de regeneratieve geneeskunde

Dankzij regeneratieve geneeskunde (ook wel: 'RegMed') kunnen artsen zieke of niet werkende lichaamsdelen herstellen, met behulp van het eigen weefsel van patiënten. Israël is een leidende speler binnen de regeneratieve geneeskunde. Voor Nederland liggen er kansen in academische en zakelijke samenwerking. Israël is een van de leidende landen met nationale initiatieven in stamcelonderzoek.

Kansen in artificiële intelligentie

Israël is met circa 350 start-ups een wereldleider op het gebied van artificiële intelligentie. Dat is evenveel als in heel China en een vierde van het aantal AI start-ups in de Verenigde Staten. Kansen liggen er onder andere in de samenwerking op het gebied van landbouw, automotive, gezondheidszorg, halfgeleiders en detailhandel.

Marktrapporten met kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Deze zijn terug te vinden onder Marktrapporten Israël.

Innovatie en het IA-netwerk

Israël staat internationaal bekend om zijn innovatiekracht. Israël heeft een droog klimaat, weinig natuurlijke bronnen en een gespannen veiligheidssituatie. Deze beperkingen hebben geleid tot een maatschappij waarin innovatie en ondernemerschap een belangrijke plek innemen.

De vestiging van het IA-netwerk in Tel Aviv volgt innovatie en technologische ontwikkelingen in Israël. Zij signaleren zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers. Meer weten over wat het IA-netwerk voor u kan doen? Neem dan contact op met het IA-kantoor in Israël. RVO.nl heeft ook publicaties over innovatie in Israël.

Israeli-Dutch Innovation Center (IDC)

In december 2016 lanceerde de Nederlandse ambassade het Israeli-Dutch Innovation Center (IDIC). De missie van IDIC is het initiëren, faciliteren, ontwikkelen en versterken van innovatieve R&D samenwerking tussen Nederlandse en Israëlische organisaties uit de publieke en private sector.

Hulp bij subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidiewijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. U kunt filteren op onder meer type financiering, sector en land. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.nl.

Aanbestedingen met kansen voor u

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Commissie geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u.

Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

  • Netvibes: African Development Bank, Asian Development Bank, Europaid European Investment Bank, Europese Unie, Inter-American Development Bank, Verenigde Naties.
  • Development Business (via abonnement): diverse ontwikkelingsbanken en nationale overheden.
  • Wereldbank.

Bekijk voor meer informatie ook internationale organisaties op RVO.nl.

Meer informatie

Lees relevante artikelen over economisch nieuws in Israël op Nederland Wereldwijd.

Service menu right