Zakelijke kansen in Kenia | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zakelijke kansen in Kenia

15-02-2021

Kansen in Kenia zijn er onder andere op het gebied van agrologistiek, voedselverwerking, water, infrastructuur, bouw en energie.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Kansen in de watersector

De drinkwatersector in Kenia is volop in ontwikkeling. Regulering en efficiëntie zijn belangrijke stappen die genomen moeten worden.

In onderstaand rapport staan de kansen voor Nederlandse ondernemers in de Keniaanse watersector. De Nederlandse watersector heeft de knowhow die aansluit bij de behoeften van de Keniaanse watersector. De kansen liggen vooral in:

  • constructie
  • consultancy
  • management & capaciteitsopbouw

VIA Waterfonds: innovatieve oplossingen voor waterproblemen

Het programma VIA Water richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor waterproblemen in steden in 7 Afrikaanse landen: Benin, Ghana, Kenia, Mali, Mozambique, Rwanda en Zuid-Soedan. Het programma heeft een community waarin kennisuitwisseling centraal staat. Daarnaast kan het VIA Waterfonds kleinschalige innovaties financieren (tot maximaal € 200.000).

Kansen in de tuinbouwsector

Het gunstige klimaat van Kenia, de gunstige arbeidsmarkt en goede markttoegang zorgen ervoor dat de tuinbouwsector veel potentie heeft. De teelt van tuinbouwgewassen kan nog groeien, met name voor de export. Dat betekent dat Nederlandse tuinbouwondernemers, vaak al actief in andere Afrikaanse landen, ook hier nog kansen hebben.

Uitdagingen en kansen in de ICT

De Keniaanse tuinbouwsector kent veel uitdagingen op het gebied van klimaatverandering. Tegelijkertijd biedt dat mogelijkheden voor Nederlandse technologische oplossingen. Die oplossingen moeten wel overeenkomen met de lokale behoeftes. Lees in onderstaand rapport 'Climate Smart Agriculture' welke technologieën kans van slagen kunnen hebben.

Daarnaast zijn er op de Keniaanse markt veel initiatieven op het gebied van agro en ICT. Dat gaat van het bieden van bepaalde data in apps tot aan digitale verzekeringen. De studie 'Digital Farming in Kenya' geeft inzicht in de kansen op dit gebied op de Keniaanse markt.

Avocado’s, mango's, kruiden en bonen

De meest kansrijke exportproducten voor de Keniaanse tuinbouw zijn avocado’s, mango's, kruiden en bonen. Lees onderstaand, Engelstalige rapport uit 2017 voor meer informatie over de kansen in deze sector.

Kansen in de sector duurzame energie

Kenia biedt ook veel kansen op het gebied van duurzame energie. Met de grote hoeveelheid zonneschijn in Kenia en gunstige belastingvoorwaarden zijn er interessante mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in deze sector. Lees het onderstaande, Engelstalige rapport voor meer informatie.

Kansen in de aquacultuur

Een publiek-private partnerschap heeft met Nederlandse hulp een waardeketen in de aquacultuur opgezet in Kenia. Die zorgt voor voedselzekerheid en werkgelegenheid. Wilt u meer weten over dit project of heeft u interesse in zulke projecten? Neem dan contact op met SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP).

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten Kenia

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades en landbouwraden publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Kenia.

Hieronder vindt u rapporten over de belangrijkste sectoren in Kenia.

Op internationaalondernemen.nl vindt u ook relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten.

Downloads

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.