Service menu right

Zakelijke kansen in Koeweit

Koeweit is een klein land maar de economie biedt veel kansen. Veel Nederlandse ondernemers zijn al met succes actief op de Koeweitse markt. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Kansen in de voedings-, water- en energienexus

Water

De waterconsumptie in Koeweit behoort tot de hoogste ter wereld. Het water komt van ontzouting (desalinatie), afvalwaterzuivering en grondwater.

Energie

De meeste energie in Koeweit komt van ruwe olie. De duurzame energie bedraagt momenteel minder dan 1% van het totale energiegebruik. Koeweit wil de komende decennia meer duurzame energie ontwikkelen. Volgens The Kuwait National Development Plan (pdf) moet in 2035 15% van alle energie uit duurzame bronnen komen.

Voedsel

Koeweit produceert zelf voedsel maar importeert ook veel. In de aanvoerketen van voedsel liggen er kansen in verbeteringen van de verwerking, opslag en consumptie.

Nexus

Voorbeelden van kansen voor Nederlandse ondernemers in deze nexus:

  • pompen op zonne-energie;
  • ontzouting (desalinatie) op basis van duurzame energie;
  • efficiĆ«ntie van de watervoorziening;
  • kassen en koelingssystemen;
  • biogas uit stortplaatsen.

Bekijk alle kansen in de infographic in onderstaand rapport (pagina 9).

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten Koeweit

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades en landbouwraden publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Koeweit.

Hieronder vindt u rapporten over de belangrijkste sectoren in Koeweit.

Op internationaalondernemen.nl vindt u ook relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten.

Downloads

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.