Service menu right

Handelscontracten Kroatië

Conflicten met buitenlandse klanten of leveranciers zijn vervelend. Bijvoorbeeld als uw klant klachten heeft over de levertijd van uw product. Of als uw leverancier zijn afspraken niet nakomt. Met een contract kunt u terugvallen op afspraken die u met uw klant of leverancier heeft gemaakt.

Contracten zijn niet verplicht, maar wel handig. Op Ondernemersplein vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract.

Internationale modelcontracten

Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen. Deze helpen u bij het internationaal zakendoen. Regelmatig organiseert ICC Nederland seminars en trainingen over internationaal contracteren.

Handelsagenten Kroatië

Kroatië heeft de richtlijn 86/653/EEG omgezet naar nationale wetgeving. De agentenwetgeving staat in de 'Civil Obligations Act'.

Een buitenlands bedrijf kan zich in Kroatië laten vertegenwoordigen door een lokale agent. Een agent is niet in dienst van de exporteur, maar fungeert als een onafhankelijke tussenpersoon. Maak een schriftelijke overeenkomst om de afspraken vast te leggen. De beide partijen zijn vrij in het opstellen van de contracttekst. Bij het opstellen van een agentencontract raden wij u aan een jurist in te schakelen die goed op de hoogte is van het Kroatische recht.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.