Service menu right

Handel Nederland - Letland

De export naar Letland is - na 3 jaar stevige groei - in 2018 licht gedaald. In 2017 voerden we nog voor € 586 miljoen uit naar het Baltische land. In 2018 was dat 4% lager (€ 560 miljoen). We importeren wel meer uit Letland dan in 2017. De stijging van € 3 miljoen (0,6%) is echter minimaal. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Letland.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over het land Letland, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Letland.

Ziet u zakelijke kansen op de Letse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Letland

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Letland

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 560 miljoen2018
Totale invoer€ 546 miljoen2018
Handelsbalans (positief/negatief)€ 14 miljoen (+)2018


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Letland in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste exportproducten naar Letland

Top 3 uitvoerproducten naar Letland

ProductgroepBedragJaartal
Andere ruwe dierlijke en plantaardige producten€ 64 miljoen2018
Groente en fruit€ 52 miljoen2018
Elektrische apparaten€ 47 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Letland bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Letland.

Voorlopige exportcijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Letland over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste importproducten uit Letland

Top 3 invoerproducten uit Letland

ProductgroepBedragJaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 139 miljoen2018
Kurk en hout€ 83 miljoen2018
Steenkool, cokes en briketten€ 52 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Letland bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Letland door Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Letland over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Letland. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Overzicht handel- en investeringscijfers

Het rapport hieronder geeft u een overzicht van de import en export tussen Nederland en Letland. Ook vindt u in het rapport cijfers over de directe buitenlandse investeringen in Letland.

Meld handelsbelemmeringen

Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer informatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.