Do's-and-don'ts in Malawi | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Do's-and-don'ts in Malawi

10-08-2020

Wilt u zakendoen in Malawi? Lees dan de onderstaande tips.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Reisadvies

Informeer u over de situatie in Malawi en lees het actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zakelijke cultuur

Bij een begroeting is het normaal om de rechterhand te schudden. Begroet oudere zakenlieden het eerst tijdens vergaderingen en ontmoetingen. Het is verstandig om iemand eerst te leren kennen, voordat u tot zaken overgaat. Vóór een vergadering een praatje maken over iemands gezondheid of familie is altijd goed.  

Beslissingen worden sterk top-down genomen.

Wees op de hoogte van lokale gebruiken. Zo vermijdt u onaangename verrassingen.

Communicatie

De communicatiestijl van de Malawinesen is vaak indirect. Een direct antwoord geven op een vraag is voor Malawinesen moeilijk, omdat ze de ander niet willen teleurstellen. U wordt geadviseerd om geduldig te zijn en te proberen om dezelfde vraag op verschillende manieren te stellen.

Kleding 

Malawinesen kleden zich netjes. Ze vinden het belangrijk om zichzelf goed te presenteren. Zakelijk is een pak of nette broek met shirt voor mannen gebruikelijk. Bent u een vrouw, dan kunt u in een zakelijke omgeving het beste een pak of rok met een blouse of een jurk dragen.

Visitekaartje

Het is gebruikelijk om visitekaartjes uit te wisselen. Daarbij geeft u het visitekaartje met de rechterhand en ontvangt u de kaart met beide handen.

Taal

De officiële talen zijn Engels en Chicewa. Bij het zakendoen wordt vooral Engels gesproken.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.