Zakelijke kansen in Maleisië

Maleisië is een opkomende economie dankzij de export van elektrische apparatuur en elektronica, palmolie en gas. Het land zet steeds meer in op duurzame energie. De locatie van Maleisië biedt veel kansen voor het opwekken van zonne-energie. Daarnaast zijn er, mede vanwege de palmolie-industrie, grote hoeveelheden biomassa beschikbaar.

Wist u dat onze regio-experts gratis voor u een buitenlandse markt kunnen verkennen? En dat zij u ook in contact kunnen brengen met potentiële zakenpartners? Zij geven u graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

De bouw, agro, logistiek, ICT, water en gezondheidszorg zijn andere kansrijke sectoren van Maleisië.

Marktrapporten met kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Kansen in de gezondheidheidszorg van Maleisië

De Maleisische overheid investeert de komende jaren volop in de gezondheidszorg. De overheid richt zich vooral op kwetsbare groepen en op inwoners in de meer afgelegen gebieden. Ook wil Maleisië zich handhaven als aantrekkelijke plek voor medisch toerisme. Om te zorgen voor een duurzame ontwikkeling van de gezondheidszorg, is Maleisië afhankelijk van buitenlandse producten en kennis. De kansen die dit oplevert voor Nederlandse bedrijven, staan beschreven in het rapport Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health sector in Malaysia (pdf) uit 2019.

Projecten van de EU

De EU-Malaysia Chamber of Commerce & Industry (EUMCCI) co-financiert projecten (SEBSEAM-M) om het mkb in Maleisië te ondersteunen en de handel tussen Maleisië en Europa te bevorderen. Dit project bevordert de directe handel tussen Maleisië en Europa. De focus ligt vooral op de volgende topsectoren:

  • transport en infrastructuur
  • energie, milieu en afvalverwerking
  • agro
  • diensten

De Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur werkt met de Malaysian Dutch Business Council (MDBC) samen om Nederlandse bedrijven te ondersteunen in dit project. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

Ook de Malaysian Investment Development Authority en het Ministry of International Trade and Industry geven informatie over tenders en actuele zaken.

Innovaties

Maleisië ligt in het hart van Zuidoost-Azië: een belangrijke regio voor handel, investeringen en in toenemende mate ook wetenschappelijke samenwerking. Voor vragen over zakelijke kansen op het gebied van innovatie kunt u contact opnemen met het IA-netwerk in Singapore.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

Service menu right