Do's and don'ts in Malta | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Do's and don'ts in Malta

05-08-2020

Malta bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De Maltezers zijn vriendelijk, gereserveerd en behulpzaam.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Taal

Maltees en Engels zijn de twee officiële talen. Veel inwoners spreken ook Italiaans.

Zakelijke bijeenkomsten

Beleefdheid en vertrouwen zijn belangrijk. Een zakengesprek op Malta begint meestal met luchtige gespreksonderwerpen. Pas daarna wordt er over zaken gesproken. De Maltezers houden zaken en privé gescheiden.

Communicatie

Malta is een toeristisch eiland. De inwoners zijn hierdoor gewend om met buitenlanders om te gaan. Ze hebben een open en vriendelijke houding ten opzichte van buitenlanders.

Hiërarchie

Werknemers hebben inspraak in de besluitvorming. De directie neemt het uiteindelijke besluit.

Eten en drinken

De keuken van Malta hangt samen met de oogst, seizoensproducten en de visvangst. De gerechten zijn simpel en bevatten invloeden uit de Italiaanse, Spaanse en Griekse keuken.

Relatiegeschenken

Kleine zakelijke geschenken of souvenirs uit eigen land worden gewaardeerd.

Zakelijke gebruiken

Plan uw zakelijke afspraak ruim op tijd. Bel twee weken van tevoren met uw zakenpartner om de tijd en locatie vast te leggen. De kleding is formeel behalve in branches als reclame, public relations, ICT en de creatieve sector.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.