Service menu right

Handel Nederland - Malta

De handel tussen Nederland en Malta kent een grillig verloop. De import verdubbelde in de periode 2015-2017, maar daalde vervolgens in 2018 met ongeveer 25% tot € 93 miljoen. De export naar Malta herpakte zich juist in 2018. Na jaren van dalende uitvoer, steeg de export in 2018 met zo'n 40% tot € 404 miljoen. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Malta.

Wilt u meer weten over het land Malta, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Malta.

Ziet u zakelijke kansen op de Maltese markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Malta

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Malta

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 404 miljoen2018
Totale invoer€ 93 miljoen2018
Handelsbalans (positief/negatief)€ 311 miljoen (+)2018


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Malta in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste exportproducten naar Malta

Top 3 uitvoerproducten naar Malta

ProductgroepBedragJaartal
Ander vervoermateriaal€ 78 miljoen2018
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 59 miljoen2018
Vis, schaal- en weekdieren en bereidingen€ 36 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Malta bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Malta.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Malta over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste importproducten uit Malta

Top 3 invoerproducten uit Malta

ProductgroepBedragJaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 49 miljoen2018
Medicinale en farmaceutische producten€ 10 miljoen2018
Diverse fabricaten€ 5 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Malta bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Malta door Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Malta over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Malta. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer informatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *