Handel Nederland - Malta | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Handel Nederland - Malta

09-03-2021

De handel tussen Nederland en Malta kent een grillig verloop. De import verdubbelde in de periode 2015-2017, maar is sindsdien weer gehalveerd. In 2020 kwam de totale invoerwaarde uit op € 58 miljoen. We voeren nog altijd wel veel uit naar Malta. In 2020 kwam de Nederlandse export naar het eiland uit op € 369 miljoen. Dat is vergelijkbaar met 2019 (€ 378 miljoen). Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Malta.

Wilt u meer weten over het land Malta, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Malta.

Benieuwd naar zakelijke kansen op de Maltese markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Effect coronacrisis op handel met Malta

Bent u benieuwd naar de invloed van de coronacrisis op de handel tussen Nederland en Malta? Vergelijk dan de voorlopige import- en exportcijfers over 2020 met die van 2019 in de Statline-database van het CBS. Zo krijgt u een idee van de impact van corona op de handel.

Effect op de Maltese economie

Verschillende organisaties publiceren rapporten over de invloed van de coronacrisis op de economie, waaronder die van Malta. Zij actualiseren deze regelmatig. Bekijk de ontwikkelingen en vooruitzichten:

Handelscijfers Nederland - Malta

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Malta

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 369 miljoen2020
Totale invoer€ 58 miljoen2020
Handelsbalans (positief/negatief)€ 311 miljoen (+)2020


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Malta in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste exportproducten naar Malta

Top 3 uitvoerproducten naar Malta

ProductgroepBedragJaartal
Ander vervoermateriaal€ 60 miljoen2020
Vis, schaal- en weekdieren en bereidingen€ 30 miljoen2020
Groenten en fruit€ 25 miljoen2020


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Malta bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Malta.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Malta over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste importproducten uit Malta

Top 3 invoerproducten uit Malta

ProductgroepBedragJaartal
Medicinale en farmaceutische producten€ 28 miljoen2020
Diverse fabricaten€ 6 miljoen2020
Diverse producten€ 5 miljoen2020


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Malta bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Malta door Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Malta over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Malta. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.