Handel Nederland - Mexico | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Handel Nederland - Mexico

15-09-2020

De handel tussen Nederland en Mexico is al bijna 2 eeuwen een succes. Nederland was het 2e land dat Mexico's onafhankelijkheid erkende in 1821. Niet veel later begon de onderlinge handel, die inmiddels miljarden bedraagt. Sinds 2000 is er een handelsverdrag tussen de EU en Mexico. Het verdwijnen van handelsbelemmeringen heeft de handel gestimuleerd. Een vernieuwd handelsverdrag is op komst. Lees verder over de Nederlandse handel met Mexico.

Wilt u meer weten over Mexico, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Mexico.

Ziet u zakelijke kansen op de Mexicaanse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Mexico

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Mexico

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 2,5 miljard2019
Totale invoer€ 1,9 miljard2019
Handelsbalans (positief/negatief)€ 648 miljoen (+)2019


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Mexico in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste exportproducten naar Mexico

Top 3 uitvoerproducten naar Mexico

ProductgroepBedragJaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 711 miljoen2019
Elektrische apparaten€ 226 miljoen2019
Ruwe dierlijke en plantaardige producten€ 165 miljoen2019


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Mexico bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Mexico.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Mexico over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waarvoor u de voorlopige cijfers wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste importproducten uit Mexico

Top 3 invoerproducten uit Mexico

ProductgroepBedragJaartal
Toestellen voor telecommunicatie en geluid€ 719 miljoen2019
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 315 miljoen2019
Groenten en fruit€ 195 miljoen2019


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Mexico bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Mexico naar Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Mexico over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waarvoor u de voorlopige cijfers wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Mexico. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Overzicht handelscijfers

Bekijk het rapport Handels- en investeringscijfers Nederland - Mexico (maart 2019), met een overzicht van de import en export en met cijfers over de directe buitenlandse investeringen.

Handelsrelatie EU - Mexico

De Europese Unie en Mexico hebben een handelsakkoord. Dat betekent dat veel invoerrechten op producten en diensten zijn afgeschaft. Wilt u weten of uw product in aanmerking komt voor verlaagde invoerrechten? Raadpleeg dan de Market Access Database.

Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer informatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.