Service menu right

Zakelijke kansen in Mexico

Mexico heeft een grote economie, de 15e in de wereld. Investeren in Mexico kan veel opleveren. Redenen hiervoor zijn de lage lonen, verbeterde logistiek en het open handelsklimaat. Mexico is niet voor niets het grootste handelsland van Latijns-Amerika. Veel Nederlandse ondernemers zijn al met succes actief op de Mexicaanse markt en dit aantal groeit. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

De EU heeft een handelsakkoord met Mexico. Een vernieuwd handelsakkoord tussen de EU en Mexico is in de maak. U leest hier meer over in het persbericht van de Europese Commissie (pdf).

Wist u dat onze regio-adviseurs gratis voor u een buitenlandse markt kunnen verkennen? En dat zij u ook in contact kunnen brengen met potentiële zakenpartners? Zij geven u graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Kansen in de land- en tuinbouwsector in Mexico

De Nederlandse land- en tuinbouwsector is in Mexico steeds meer aanwezig. Dat er veel kansen liggen voor Nederlanders blijkt uit het feit dat meerdere Nederlandse marktleiders uit deze sectoren al aanwezig zijn in Mexico. Het land is een belangrijke leverancier van groenten en bloemen aan de Verenigde Staten. Ook Mexico zelf is een belangrijke afzetmarkt voor Nederlandse bedrijven.

Daarnaast is er interesse voor Nederlandse kennis op het gebied van duurzaamheid. Deze kennis kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de kastuinbouw, maar ook in de verbetering van productieketens voor tropisch fruit, zoals avocado's en limoenen.

Uitgelicht: virtuele handelsmissie tuinbouw (3 - 5 november)

Van 3 tot en met 5 november vindt een digitale handelmissie met de focus op tuinbouw plaats in Mexico. Carola Schouten (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) is aanwezig bij deze missie. De missie richt zich vooral op bedekte tuinbouw en de handel in tropisch fruit. Er ligt nadruk op verduurzaming en 'technificering' van de tuinbouw, waarbij Nederlandse kennis goed van pas komt.

Mogelijkheden in havens en logistiek in Mexico

De verwachting is dat de Mexicaanse export flink zal groeien. Op dit moment zijn de havens daar nog niet op berekend. De Mexicaanse regering gaat veel investeren in de ontwikkeling van havens en logistiek. Nederlandse bedrijven kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Kansen in de Mexicaanse energiesector

Mexico is de 12e olieproducent ter wereld. Dit levert kansen op voor Nederlandse oliemaatschappijen en offshorebedrijven. Duurzame energie wordt echter ook steeds belangrijker. Het land zoekt actief naar investeerders voor schone energie. Er liggen enorme mogelijkheden op het gebied van zonne- en windenergie.

Zakelijke ondersteuning via NBSO's

Een Netherlands Business Support Office (NBSO) kan u helpen met het vinden van vertegenwoordigers, samenwerkingspartners, marktinformatie en informatie over lokale wet- en regelgeving. NBSO’s hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd van relaties met de lokale overheden relevante organisaties en het bedrijfsleven ter plaatse.

In Querétaro is een NBSO gevestigd. Contactgegevens en informatie vindt u via de website van de NBSO Mexico.

NBSO’s publiceren concrete zakelijke kansen op internationaalondernemen.nl.

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Overige marktrapporten

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades en landbouwraden publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Mexico. Hieronder vindt u een selectie van rapporten over de belangrijkste sectoren in Mexico.

In het Engelstalige rapport 'Doing Business in Mexico' (2018) van de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad vindt u achtergrondinformatie en praktische tips voor zakendoen in Mexico.

Op internationaalondernemen.nl vindt u ook relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.