Service menu right

Exportregels Myanmar

Als u gaat exporteren, heeft u exportdocumenten nodig. Deze verschillen per land en per product.

Hieronder is slechts grofweg opgesomd waaraan u moet denken bij de export van goederen. Bovendien veranderen regels vaak. Laat u daarom altijd goed informeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op voor een gesprek met een van onze regio-experts. Samen met het Nederlands netwerk van ambassades en consulaten in Myanmar helpen we u om van uw export naar Myanmar een succes te maken.

De benodigde documenten voor Myanmar vindt u op de website van de douane van Myanmar.

Exportdocumenten aanvragen

Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u meer informatie over exportdocumenten. Daar kunt u ook de exportdocumenten aanvragen die de Kamer van Koophandel uitgeeft, zoals het ATA-carnet en het Certificaat van Oorsprong.

Vragen over exportdocumenten? Neem contact op met de Kamer van Koophandel via 088 585 1 585.

Invoertarieven

Op de website van de douane vindt u ook informatie over invoertarieven:

  • Ga naar het onderdeel 'Tariff Nomenclature' in het bovenste menu.
  • Selecteer 'MFN Tariff (HS 2012)'.
  • Selecteer de optie 'HS Code' bij 'Parameters'.
  • Vul de HS-code in van het product waarvan u de tarieven zoekt.

Weet u de HS-code niet van uw product? U vindt HS-codes bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of via de BelastingTelefoon Douane: 0800 0143.

Speciale economische zones

Er zijn 3 speciale economische zones (SEZ) in Myanmar: Kyaukphyu, Thilawa en Dawei. De Myanmarese overheid heeft specifieke eisen en regels opgesteld voor handel via SEZ’s. Zo mogen de via de SEZ’s geproduceerde en gëimporteerde producten alleen aan de groothandel verkocht worden, behalve industriële goederen die duurder zijn dan $ 500.000. Ook biedt de SEZ investeerders de mogelijkheid om machines en ruwe materialen belastingvrij te importeren.
Myanmar heeft ook nog 18 industriële zones en 24 sub-industriële zones verspreid over het land. Deze zones vallen niet onder de SEZ-wet.

Meer informatie

Neem contact op met de Nederlandse Ambassade in Yangon.