Service menu right

Investeren in Myanmar

Wilt u weten hoe u een bedrijf start in Myanmar? En welke wetgeving hierop van toepassing is? Lees dan onderstaande informatie.

Onze regio-experts kunnen u ook helpen. Zij doen bijvoorbeeld onderzoek naar de markt of sector waarin u wilt investeren. Of ze helpen u bij het vinden van zakenpartners in Myanmar. Onze regio-experts geven u hoe dan ook graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Wet- en regelgeving buitenlandse investeringen

Voor buitenlandse investeerders zijn de New Foreign Investment Law (NFIL) en de Myanmar Companies Act 1913 van belang. De Myanmar Investment Commission (MIC) voert de wet voor zowel binnenlandse als buitenlandse investeringen uit. De MIC beoordeelt voorstellen voor buitenlandse investeringen en kan belastingvoordelen toekennen. Het Directorate of Investment and Company Administration (DICA) is het secretariaat van de MIC. Op de website van DICA vindt u relevante informatie over buitenlandse investeringen.

Als u plannen heeft om in Myanmar te gaan investeren is een goede voorbereiding essentieel. Schakel een ervaren lokaal advocaten- of advieskantoor in om u te begeleiden bij uw contacten met MIC en de uit te voeren procedures. 

Meer informatie

De Nederlandse Ambassade in Yangon heeft meer informatie over investeren in Myanmar.