Zakelijke kansen in Nigeria

Nigeria behoort tot de grootste economieën van Afrika. Nederland heeft al sterke economische banden met het land. Nederland is Nigeria's vierde importpartner en derde exportpartner. Sommige Nederlandse bedrijven zijn al ruim 100 jaar actief op Nigeriaanse bodem. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Kansen op de Nigeriaanse markt

Nederlandse ondernemers zijn al jaren aanwezig in de volgende sectoren: landbouw, voedingsmiddelenproductie, maritieme industrie, baggerwerkzaamheden, cacao, irrigatie en olie- en gaswinning. Maar ook de sectoren tuinbouw, ICT en gezondheidszorg kunnen interessant zijn voor Nederlandse ondernemers.

Landbouw

Landbouw is de grootste sector van de Nigeriaanse economie, maar er is nog veel ruimte voor ontwikkeling. Met name de opslag en distributie kunnen verbeterd worden. Lees hier meer over op Nederland Wereldwijd, de website van de Nederlandse ambassade in Nigeria.

Tuinbouw

Ook in de tuinbouw liggen er kansen. Lees voor meer informatie over de sector het rapport Horticulture Study for Nigeria (pdf), gemaakt in opdracht van de Nederlandse ambassade in Nigeria.

ICT

De ICT-sector in Nigeria groeit behoorlijk. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in deze sector. In het rapport Nigeria’s National Broadband Plan 2013-2018 (pdf) gaat de Nigeriaanse overheid in op de voordelen van breedband en op wat breedband betekent voor verschillende sectoren en belanghebbenden.

Marktrapporten met kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Deze zijn terug te vinden onder Marktrapporten Nigeria.

Andere relevante informatie over groeisectoren of zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl. U kunt hier filteren op het land  en de gewenste sector.

Hulp bij subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidiewijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. U kunt filteren op onder meer type financiering, sector en land. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.nl.

Aanbestedingen met kansen voor u

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Commissie geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u.

Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

  • Netvibes: African Development Bank, Asian Development Bank, Europaid European Investment Bank, Europese Unie, Inter-American Development Bank, Verenigde Naties
  • Development Business (via abonnement): diverse ontwikkelingsbanken en nationale overheden
  • Wereldbank

Voor 3 infrastructurele projecten die RVO.nl uitvoert zijn ook aanbestedingen te vinden.

Bekijk voor meer informatie ook internationale organisaties op RVO.nl.

Service menu right