Handel Nederland - Nordics & Baltics | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Handel Nederland - Nordics & Baltics

15-12-2020

De Nordics & Baltics horen al heel lang tot de grootste handelspartners van Nederland. Hieronder vindt u recente data over de handel tussen Nederland en de Nordics & Baltics.

De regio bestaat uit de Nordics (Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland) en de Baltics (Estland, Letland, Litouwen).

Export en import

Bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunt u de handelscijfers van de regio Nordics & Baltics opzoeken. Daar vindt u data over onder meer de import en export. In de tabel hieronder ziet u de import- en exportwaarden van de handel tussen Nederland en de landen van de Nordics & Baltics.

Invoer en uitvoer

LandInvoer in NederlandExport vanuit NederlandJaartal
Denemarken€ 4,9 miljard€ 6,3 miljard2019
Estland€ 371 miljoen€ 822 miljoen2019
Finland€ 4,1 miljard€ 4,5 miljard2019
IJsland€ 1 miljard€ 716 miljoen2019
Letland€ 486 miljoen€ 598 miljoen2019
Litouwen€ 1 miljard€ 1,2 miljard2019
Noorwegen€ 12,3 miljard€ 4,9 miljard2019
Zweden€ 6,8 miljard€ 9,8 miljard2019

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties beheert deze website. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS gebruikt Trademap het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hiermee rekening bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit de landen van de Nordics & Baltics. Bovenaan kunt u bij 'country' het exporterende land selecteren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.