Do's-and-don'ts Oeganda | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Do's-and-don'ts Oeganda

Bij het zakendoen in Oeganda moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-dont's, tips en tricks.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Zakelijke omgangsvormen in Oeganda

Behandel visitekaartjes met respect

Visitekaartjes zijn voorzien van de volledige voornaam en achternaam, zonder titulatuur. Er zijn geen speciale regels voor het aannemen en overhandigen van visitekaartjes. Maar het is altijd goed om de kaartjes met respect te behandelen.

Wees formeel

Zakelijke contacten zijn zeker in het begin formeel, hoewel tutoyeren gebruikelijk is (laat dat aan de gesprekspartner over). Oegandese zakenmannen en zakenvrouwen kleden zich conservatief. Korte rokken (boven de knie) zijn niet gebruikelijk. Personen worden het best aangesproken met Mr/Mrs/Miss gevolgd door de achternaam.

Spreek Engels

Engels is de handelstaal. Ook overeenkomsten zijn vaak volgens Engels model, wat meestal uitgebreide en gedetailleerde juridische contracten oplevert.

Kom niet te laat

Oegandezen verwachten dat hun handelspartner op tijd is. Zelf verschijnen ze vaak te laat op een afspraak. De afspraken duren meestal langer dan gepland, hou daar rekening mee.

Begroet niet te uitbundig

Bij een ontmoeting is handen schudden gebruikelijk. Wacht bij een vrouw tot zij haar hand uitsteekt. Een lichte buiging met het hoofd is ook een geaccepteerde begroeting.

Kom niet zomaar op visite

Een Oegandees zal een zakenpartner niet snel thuis uitnodigen. Relatiegeschenken worden wel op prijs gesteld, maar niet verwacht. Bij ontmoetingen roept roken meestal geen negatieve reacties op, evenmin als matig gebruik van alcohol.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.