Zakelijke kansen in Oeganda

De economie van Oeganda biedt veel kansen. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Energiesector

Er liggen zakelijke kansen in de energiesector van Oeganda. Oeganda is een grote markt met veel potentieel voor duurzame energie. Meer dan 30 miljoen mensen heeft geen toegang tot elektriciteit. Dat betekent dat er een marktpotentieel is voor hernieuwbare energiediensten. Er zit met name potentie in:

  • waterkrachtcentrales
  • biogas en biomassa
  • zonne-energie
  • geothermische energie

Lees meer hierover in het marktonderzoek Final Energy Report Uganda (pdf).

Kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Deze zijn terug te vinden onder Marktrapporten Oeganda.

Andere relevante informatie over groeisectoren of zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl. U kunt hier filteren op het land  en de gewenste sector.

Hulp bij subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf, zodat u over de grens uw vleugels uit kunt slaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidiewijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. U kunt filteren op onder meer type financiering, sector en land. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen graag met adviseren welke financiering bij u past, ook buiten RVO.nl.

Aanbestedingen die kansen bieden voor u

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Commissie geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u.

Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Voor drie programma’s die RVO.nl uitvoert zijn ook aanbestedingen te vinden. Dit zijn allemaal infrastructurele projecten. Op onze website vindt u links naar die aanbestedingen.

Bekijk voor meer informatie ook internationale organisaties op RVO.nl.

Service menu right