Service menu right

Jemen

Jemen ligt in het Midden-Oosten tussen landen als Saoedi-Arabiƫ en Oman. De laatste jaren kennen we Jemen vooral van de burgeroorlog die er sinds 2015 woedt.

De Nederlandse ambassade geeft aan dat ondernemen in Jemen lastig is. Wanneer u toch zaken wilt doen in Jemen kunt u het best advies op maat vragen bij experts. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met onze regio-specialisten voor dat gebied. Voor vragen over exportdocumenten neemt u contact op met de Kamer van Koophandel. Vanwege de situatie in Jemen is de Nederlandse ambassade gesloten.

Sancties tegen Jemen

De Europese Unie (EU) heeft sancties opgelegd aan Jemen. Zo zijn er beperkingen opgelegd aan personen en organisaties. Zorg ervoor dat u zich aan de sancties houdt wanneer u zakendoet met Jemen. Lees meer over de sancties tegen Jemen.

Exportregels Jemen

De Market Access Database van de Europese Commissie bevat de belangrijkste exportregels en praktische tips voor Jemen. Heeft u niet eerder met de MADB gewerkt? Lees dan eerst ons stappenplan voor de MADB. Houd bij export naar Jemen rekening met de sancties tegen Jemen.

Meer informatie

  • Op onze factsheet Jemen vindt u algemene informatie over het land, zoals de staatsvorm, economische data en de talen die er worden gesproken.
  • Op de website van het CBS vindt u statistieken over onze handel met Jemen.
  • Op de website van de World Bank vindt u meer informatie over de effecten van de burgeroorlog op de Jemenitische maatschappij en de Jemenitische economie.