Service menu right

Handel Nederland - Oostenrijk

De handel tussen Nederland en Oostenrijk neemt al geruime tijd toe. De afgelopen 5 jaar is de totale handel met zo'n 33% toegenomen: van € 6,9 miljard in 2013, naar € 9,2 miljard in 2018. We voeren vooral meer uit naar Oostenrijk (+ € 1,3 miljard). Meer weten? Hieronder vindt u de belangrijkste cijfers.

Wilt u meer weten over het land Oostenrijk, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet over Oostenrijk.

Of ziet u zakelijke kansen op de Oostenrijkse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

  Handelscijfers Nederland - Oostenrijk

  Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Oostenrijk

  Soort informatieBedragJaartal
  Totale uitvoer€ 6,2 miljard2018
  Totale invoer€ 2,9 miljard2018
  Handelsbalans (positief/negatief)€ 3,3 miljard (+)2018


  Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Oostenrijk in de databank Statline van het CBS.

  Belangrijkste uitvoerproducten naar Oostenrijk

  Export van Nederland naar Oostenrijk

  ProductgroepBedragJaartal
  Medicinale en farmaceutische producten€ 570 miljoen2018
  Voertuigen voor wegvervoer€ 470 miljoen2018
  Groente en fruit€ 330 miljoen2018


  De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Oostenrijk bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Oostenrijk.

  Voorlopige exportcijfers 

  Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

  Belangrijkste invoerproducten uit Oostenrijk

  Invoer vanuit Oostenrijk naar Nederland

  ProductgroepBedragJaartal
  Voertuigen voor wegvervoer€ 339 miljoen2018
  Generatoren en motoren€ 335 miljoen2018
  Elektrische apparaten€ 145 miljoen2018


  De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Oostenrijk bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Oostenrijk door Nederland.

  Voorlopige invoercijfers  

  Het CBS publiceert ook voorlopige invoercijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

  Handelsinformatie via TradeMap

  Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen. 

  Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

  TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Oostenrijk. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

  Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

  Meer informatie