Zakelijke kansen in Portugal

De economie van Portugal biedt verschillende mogelijkheden. Vooral de uitbreiding en bouw van Portugese luchthavens leiden tot concrete opdrachten. Maar ook andere sectoren zijn veelbelovend. Waar liggen de grootste kansen voor u?

Op deze pagina staan enkele kansrijke sectoren uitgelicht. Staat uw sector er niet bij? Neem dan contact op met ons. De adviseurs van RVO.nl kunnen u helpen met marktverkenning en het vinden van kansen en de juiste zakenpartners. Samen met ons netwerk in het buitenland helpen we u op weg op de Portugese markt.

Uitbreiding en bouw luchthavens

Door de groei van het toerisme moet Lissabon zijn vliegveld uitbreiden en wordt er bovendien een tweede vliegveld gebouwd aan de overkant van rivier de Taag. Dit biedt mogelijkheden voor verschillende Nederlandse sectoren.

Reizigersbeleving

Voor ondernemers op het gebied van reizigersbeleving zijn er volop kansen. Van winkels tot digitale oplossingen om het verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij wordt het vliegveld meer dan een plaats waar reizigers aankomen en vertrekken, maar eerder een kleine stad met alle bijbehorende voorzieningen.

Luchthavenaanleg en infrastructuur

Ook voor ondernemers op het gebied van luchthavenaanleg en -modernisering bieden deze Portugese projecten genoeg mogelijkheden. Bij de aanleg van het nieuwe vliegveld zal ook worden geïnvesteerd in infrastructuur. Zo zal de veerdienst tussen Montijo en Cais do Sodré worden uitgebreid. Dat levert kansen op voor Nederlandse scheepswerven en andere ondernemers op het gebied van infrastructuur.

Tip: BNR nieuwsradio besprak bovenstaande kansen in de uitzending Ondernemersdesk Europa. Bekijk de uitzending en laat u bijpraten.

Wilt u inspelen op bovenstaande kansen in de Portugese luchtvaartsector? Samen met de Nederlandse ambassade kunnen wij u op weg helpen met marktinformatie en het vinden van zakenpartners. Neem contact op met ons voor persoonlijk advies.

Marktrapporten met kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Deze zijn terug te vinden onder Marktrapporten Portugal.

Andere relevante informatie over groeisectoren of zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl. U kunt hier filteren op het land en de gewenste sector.

Hulp bij subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf, zodat u over de grens uw vleugels uit kunt slaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidiewijzer vindt u subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. U kunt filteren op onder meer type financiering, sector en land. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen graag met adviseren welke financiering bij u past, ook buiten RVO.nl.

Actuele aanbestedingen met kansen voor u

Internationale organisaties zoals de European Bank for Reconstruction and Development en de Europese Commissie geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u.

Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk ook subsidies, leningen, aanbestedingen op de website van de Europese Commissie en internationale organisaties op RVO.nl.

Service menu right