Zakenpartners vinden in Roemenië

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Met onze hulp vindt u snel de juiste, buitenlandse zakenpartner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Neem contact op met een van onze adviseurs Internationaal Ondernemen. Samen met het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) zorgen zij voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde buitenlandse zakenpartners.

Lees hoe RVO.nl u kan helpen bij het vinden van zakenpartners.

Waarom exporteren naar dit land?

Voordat u gaat exporteren is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft mijn product een kans van slagen in dit land?
  • Wie zijn mijn concurrenten?
  • Hoe regel ik het transport en de verzekering van de goederen?

Een exportplan kan u helpen om uw plannen om te zetten naar concrete en strategische beslissingen. Ondernemersvereniging evofenedex en de Kamer van Koophandel hebben meer informatie over het maken van een exportplan.

Evenementen

Een andere manier om contacten te leggen is door deel te nemen aan bijvoorbeeld seminars, matchmakingevents of economische missies en handelsreizen. Bekijk de evenementenkalender van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Handelsbeurzen

Bezoek een (vak)beurs om u te oriënteren en te netwerken. Er zijn verschillende websites die uitgebreide overzichten van internationale beurzen bieden. Bijvoorbeeld:

Een bezoek brengen aan een vakbeurs kan een goede manier zijn om een eerste indruk op te doen van de markt, contacten te leggen of om producten te promoten. De meeste beurzen worden georganiseerd in Boekarest en fungeren als professionele ontmoetingsplaatsen voor bedrijven en instellingen.

Meer informatie over de Roemeense beurzen vindt u op Romexpo.

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development
Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Agent, importeur en distributeur

Net zoals in veel andere Centraal- en Oost-Europese landen is zakendoen in Roemenië gebaseerd op persoonlijke relaties en vertrouwen. De juiste mensen kennen en goede kennissen hebben is belangrijker dan een rechtstreeks telefonisch contact.

Een kennismaking via een derde partij of een zakenpartner opent heel wat deuren. Een goed netwerk uitbouwen en contacten onderhouden is heel belangrijk.

NL TradeMate

Met de app NL TradeMate heeft u de Nederlandse ambassade altijd binnen handbereik. Zo bezorgt de app vanuit de ambassade een dagelijkse selectie van nieuws, komende evenementen en zakelijke kansen. De app zorgt voor een direct contact met de ambassade en faciliteert matchmaking. Ook levert de app informatie over zakendoen in het land van uw interesse. Lees meer informatie over NL TradeMate.

Service menu right