Service menu right

Zakenpartners vinden in Rusland

27-07-2020

Zoekt u een zakenpartner in Rusland? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Op deze pagina leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Vraag een zakenpartnerscan aan

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees hoe we met de zakenpartnerscan voor u op zoek gaan naar geschikte partijen. Of neem direct contact op om een gratis adviesgesprek hierover in te plannen met één van onze adviseurs.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door deel te nemen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de Landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de Russische markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en tegelijkertijd uzelf oriënteren op de Russische markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf op zoek gaan naar interessante beurzen. Er zijn verschillende websites die overzichten bieden van beurzen in Rusland, zoals:

Verder zijn er ook veel internationale websites die overzichten bieden van Russische beurzen. Selecteer hierbij ‘Rusland’ en de onderwerpen die voor u belangrijk zijn, zodat u een nuttig overzicht krijgt. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Goed om te weten als u zakendoet met Russen

Als u voor het eerst zakendoet met een Russische zakenpartner, is het goed om u te verdiepen in de Russische gang van zaken op dit gebied. Hieronder vindt u handige informatie.

Agent, importeur of distributeur?

Als u op zoek bent naar een tussenpersoon in Rusland, komt u al snel uit bij een importeur of distributeur. Nederlandse exporteurs die al actief zijn op de Russische markt, werken vaak met een Russische distributeur. Dit helpt om verkooppunten te vinden, douaneformaliteiten af te handelen en transportkwesties op te lossen. Doordat het land enorm groot is, is het heel normaal om met meerdere distributeurs te werken.

Verder kan het lastig zijn om een handelsagent te vinden in Rusland; vooral een agent die op basis van 'no cure, no pay' wil werken. Handelsagenten maken in een groot land als Rusland namelijk relatief snel veel kosten. Daarom is zo’n manier van werken meestal niet winstgevend voor Russische handelsagenten.

Russische zakencultuur

Verdiep u ten slotte ook in de Russische zakencultuur, voordat u in zee gaat met een Russische zakenpartner. Onze zakelijke do’s en don’ts voor Rusland helpen u daarbij op weg.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.