Veelgestelde vragen over het coronavirus in Singapore | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Veelgestelde vragen over het coronavirus in Singapore

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor ondernemers die internationaal zakendoen. Op het moment krijgen wij veel vragen over corona en het zakendoen met Singapore. Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor u verzameld.

Laatste update: 3 juni 2021, 14:45 uur - toegestane groepsgrootte teruggebracht naar 2 personen en update DORSCON-niveau.

 

Bekijk de FAQ's per land

Veelgestelde vragen

Coronamaatregelen in Singapore

Waar vind ik informatie over de maatregelen in Singapore?

Mensen moeten afstand houden en mondkapjes dragen. Daarnaast gelden er beperkingen voor bijeenkomsten. De situatie verandert van dag tot dag. Houd daarom de laatste stand van zaken in de gaten over:

Situatie in Singapore per 3 juni 2021

Raadpleeg voor de laatste stand van zaken bovenstaande websites. De code oranje van het 'Disease Outbreak Response System Condition' (DORSCON) geldt op 3 juni nog steeds. Dat wil zeggen dat hoewel het coronavirus ernstig is en zich verspreidt, de ziekte binnen Singapore onder controle is.

Social distancing-maatregelen

Er gelden verschillende social distancing-maatregelen:

  • De overheid moedigt thuiswerken aan, als dat mogelijk is voor bedrijven.
  • Als thuiswerken niet mogelijk is, raadt de overheid aan om in shifts te werken, en om noodzakelijke bijeenkomsten te beperken qua duur en aantal deelnemers.
  • Per 16 mei 2021 mogen er maximaal 2 personen uit 2 huishoudens samenkomen.

Gezondheids- en hygiënemaatregelen

Verder gelden de volgende gezondheids- en hygiënemaatregelen:

  • vermijd fysiek contact tussen uzelf en mensen die zich niet goed voelen of griepklachten hebben;
  • zorg voor goede persoonlijke hygiëne;
  • was uw handen regelmatig met zeep (vooral voordat u voedsel aanraakt of eet, na een toiletbezoek, en als uw handen vies zijn na het hoesten of niezen);
  • draag een masker als u symptomen heeft zoals hoesten of een loopneus;
  • bedek uw mond met een papieren zakdoekje als u hoest of niest, en gooi het gebruikte zakdoekje daarna direct in de prullenbak;
  • schakel medische hulp in zodra u zich niet goed voelt.

Daarnaast moet u in veel gebouwen, zoals kantoren en sportscholen, bij binnenkomst verplicht uw temperatuur laten meten. Ook moet u een formulier invullen met vragen over waar u in de afgelopen 14 dagen geweest bent.

Reizen naar en binnen Singapore

Kunnen zakenreizigers Singapore in en onder welke voorwaarden?

Er gelden momenteel inreisbeperkingen. De maatregelen die worden getroffen naar aanleiding van de coronasituatie kunnen dagelijks veranderen. Voordat u uw reis plant, boekt of begint, moet u daarom nagaan:

De Singaporese overheid raadt Singaporezen aan om alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland te vermijden. Wilt u naar Singapore reizen met een werkvisum, dan moet u toestemming vragen aan het Ministry of Manpower om het land in te mogen. Het ministerie heeft een document met regels voor werkreizen naar Singapore opgesteld. Daarmee kunt u nagaan of u in aanmerking komt om het land in te reizen voor zaken.

Moet ik (of mijn zakenrelatie) bij reizen naar Nederland een COVID-19-test tonen?

Sinds 29 december moeten bijna alle reizigers die van buiten de EU komen een negatieve coronatestuitslag en een verklaring tonen om Nederland in te mogen. De verplichting geldt niet voor reizigers die aankomen vanuit een land dat op de veilige landenlijst staat. Deze lijst verandert regelmatig, houd daarom updates goed in de gaten.

Singapore staat op dit moment op de lijst met veilige landen, dus de verplichting geldt nu niet voor u of uw Singaporese zakenrelaties. Lees meer over de voorwaarden en uitzonderingen op Rijksoverheid.nl.

Handelsmissies en zakelijke afspraken in Singapore

De meeste fysieke handelsmissies die gepland stonden, gaan voorlopig niet door. Sommige missies vinden nu online plaats. Als u zich al had opgegeven voor een fysieke missie die is uitgesteld of geannuleerd, wordt u hierover persoonlijk geïnformeerd. Kijk voor de meest recente informatie over evenementen en digitale handelsmissies voor Singapore in de evenementenagenda.

Overheidssteun voor bedrijven

Kan ik overheidssteun krijgen als mijn bedrijf in problemen komt door de gevolgen van het coronavirus?

Op Rijksoverheid.nl vindt u het pakket met economische maatregelen dat het kabinet heeft geïntroduceerd om ondernemers te steunen. Bekijk ook hoe RVO u kan ondersteunen bij internationaal ondernemen in coronatijden.

Een paar voorbeelden van de overheidssteun:

Landbouwproducten exporteren naar Singapore

Ik werk in de sector agro & food en heb informatie nodig over export naar Singapore. Waar kan ik terecht?

Stel uw vragen aan de landbouwattaché en het landbouwteam in Singapore, via sin-lnv@minbuza.nl. Houd ook de website Agroberichten Buitenland in de gaten.

Meer weten?

U kunt uw vragen stellen aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), per e-mail via klantcontact@rvo.nl of telefonisch via 088 042 42 42.

Wilt u weten hoe andere ondernemers de gevolgen van de coronacrisis ervaren? Lees dan ons rapport 'Impact van de uitbraak van het coronavirus op internationaal ondernemen (pdf)'.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.