Service menu right

Handel Nederland - Slowakije

De Nederlandse export naar Slowakije staat op het hoogste punt van de afgelopen 5 jaar. In 2018 voerden we voor bijna € 1,6 miljard aan goederen uit. Dat is zo'n € 112 miljoen meer dan in 2017. Onze import uit Slowakije piekte in 2016 met een kleine € 1,4 miljard. Sindsdien is de invoer van goederen afgenomen tot minder dan € 1,3 miljard. In 2018 groeide de import opnieuw licht (1,1%). Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Slowakije.

Wilt u meer weten over het land Slowakije, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Slowakije.

Ziet u zakelijke kansen op de Slowaakse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Slowakije

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Slowakije

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 1,6 miljard2018
Totale invoer€ 1,3 miljard2018
Handelsbalans (positief/negatief)€ 298 miljoen (+)2018


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Slowakije in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste exportproducten naar Slowakije

Top 3 uitvoerproducten naar Slowakije

ProductgroepBedragJaartal
Voertuigen voor wegvervoer€ 172 miljoen2018
Toestellen voor telecommunicatie€ 164 miljoen2018
Medicinale en farmaceutische producten€ 144 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Slowakije bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Slowakije.

Voorlopige exportcijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Slowakije over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste importproducten uit Slowakije

Top 3 invoerproducten uit Slowakije

ProductgroepBedragJaartal
Voertuigen voor wegvervoer€ 299 miljoen2018
Toestellen voor telecommunicatie€ 299 miljoen2018
Diverse machines€ 78 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Slowakije bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Slowakije door Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Slowakije over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Slowakije. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Handels- en investeringscijfers Slowakije

Bekijk ook het onderstaande rapport, met een overzicht van de import en export en met cijfers over de directe buitenlandse investeringen.

Handelsbelemmeringen

Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer informatie