Service menu right

Do's-and-don'ts in Soedan

27-07-2020

In ieder land zijn er gedragsregels waarmee u rekening moet houden tijdens het zakendoen. Hieronder vindt u enkele gedragsregels bij de zakencultuur van Soedan.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Taal

Soedan kent twee officiële talen: Arabisch en Engels. Het Arabisch is een specifieke Soedanese variant. Er worden nog honderd andere talen gesproken, zoals Nubische talen in het noorden en Dinka in het zuiden.

Zakelijke bijeenkomsten

Punctualiteit is in Soedan minder belangrijk dan geduld en vriendelijkheid.

Communicatie

  • Ga tactvol om met de omgeving. Vraag bijvoorbeeld eerst aan de desbetreffende tolk of de vraag of het commentaar acceptabel is.
  • Het is goed om in communicatie te beginnen met een flinke handdruk, een glimlach en een groet als ‘As-salamu alaykum’. Hou een zekere afstand tot de gesprekspartner.
  • Het is goed om het gesprek te beginnen over het land en Soedanees eten.

Hiërarchie

  • Vriendelijk en kalmte zijn gewaardeerde eigenschappen voor een manager in Soedan. In Soedan waardeert men een manager met een open houding, die interesse toont en gevoel voor eerlijkheid heeft. In Soedanese families en stammen worden beslissingen doorgaans genomen door ouderen.

Zakelijke gebruiken

  • Religie is erg belangrijk in Soedan. Ga bij het zakendoen respectvol om met islamitische gewoontes.
  • Soedan is een minder homogene maatschappij dan men meestal denkt. Er zijn veel verschillen op het gebied van taal, religie, geschiedenis en etniciteit.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.