Sancties tegen Soedan

Wanneer u zakendoet in Soedan, moet u rekening houden met de internationale sancties die voor Soedan gelden.

Internationale sancties worden opgelegd wanneer een land de internationale vrede of veiligheid bedreigt. Ook tegen organisaties of personen kunnen sancties gelden, om bijvoorbeeld de kans op terroristische aanslagen te verminderen. Internationale organisaties zoals de Verenigde Naties (VN) of de Europese Unie (EU) leggen die sancties op. Nederland voert de sancties uit op basis van de Sanctiewet 1977.

Soorten sancties

Er zijn diverse soorten sancties mogelijk, zoals embargo’s, verboden en beperkingen. Bij een wapenembargo mag u geen wapens, legervoertuigen en dergelijke naar dat land exporteren. Soms is er een embargo op goederen waarmee een land zelf wapens kan maken. Ook kan een exportverbod gelden voor goederen waaraan de machthebbers van het land veel geld verdienen. Bovendien kunnen er reisbeperkingen zijn of een verbod op (of beperking van) financiële transacties.

Meer informatie

Als ondernemer kunt u op verschillende manieren te maken krijgen met deze sancties. Op de website Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over internationale sancties. Ook leest u op die website waar u actuele lijsten met landen, personen en organisaties voor wie op dit moment sancties gelden vindt. Op de website van de EU vindt u tenslotte een lijst van landen en organisaties waartegen EU-sancties gelden. (Om dit overzicht te raadplegen moet u een account aanmaken.)

Service menu right