Service menu right

Do's-and-don'ts in Somalië

In Somalië zijn terroristische organisaties actief. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u niet te reizen naar Somalië, inclusief de gebieden Somaliland en Puntland. De veiligheidssituatie in het hele land is slecht. Blijf op de hoogte van het reisadvies voor Somalië via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gesprekken

Het is verstandig om een gesprek te beginnen door belangstelling te uiten naar de familie of het werk. De vraag “Sidee tahay?” kan gesteld worden. Dit betekent “Hoe gaat het met u?”. Somaliërs zijn nieuwsgierige mensen en willen u graag leren kennen. Zij zijn open en vinden het prima om over verschillende onderwerpen te praten. Het is verstandig om geen kritiek te uiten over hun geloof. De Somaliërs beschouwen de islam niet alleen als een religie, maar als een manier van leven.

Kleding

Het is verstandig om netjes en conservatief gekleed te gaan. Voor een man is een pantalon en een shirt tot over de ellenbogen prima. Voor vrouwen is het belangrijk dat het haar bedekt is. Jurken en rokken worden over de knie gedragen.

Afspraken

Geadviseerd wordt om op tijd op uw afspraak te zijn. Te laat komen wordt als onbeleefd beschouwd.

Taal

Somalisch is de officiële taal van Somalië. Daarnaast wordt er ook wel Arabisch en Engels gesproken.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.