Zakenpartners vinden in Taiwan | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zakenpartners vinden in Taiwan

22-11-2019

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Vraag Zakenpartnersupport Op Maat aan

Met Zakenpartnersupport Op Maat gaan we samen met u op zoek naar geschikte zakenpartners in het buitenland. Wij kijken of we u aan aan partners binnen ons netwerk of uit onze bedrijvendatabases kunnen koppelen en introduceren we u eventueel persoonlijk. Of neem direct contact op om een gratis adviesgesprek hierover in te plannen met één van onze adviseurs.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door deel te nemen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de Landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Agent, importeur en distributeur

Tussenpersoon

Het is verstandig om veel aandacht te besteden aan de keuze voor een tussenpersoon. De bewuste persoon moet over kennis van de markt en goede contacten te beschikken. Er is bovendien verschil in werkwijze en aanpak van de diverse tussenpersonen.

Distributeur

Een distributeur beschikt over eigen voorraden en werkt voor eigen rekening en risico. Hij bewerkt de markt op zijn eigen wijze. Daardoor zal marktinformatie niet of minder snel bekend worden bij de exporteur. De uiteindelijke kopers zijn klanten van de distributeur en kunnen voor de exporteur onbekend blijven.

Importeur

Meer invloed op de markt ontstaat wanneer u de goederen verkoopt via een importeur. Deze werkt als een soort van verlengstuk van de exportafdeling van de fabrikant. De fabrikant is dan ook precies op de hoogte van de kopers van zijn producten.

Agent

Ook bij de keuze voor een agent heeft de exporteur meer invloed op de markt. U kunt kiezen voor een 'Agent Commercial', of voor een 'Voyageur Représentant Placier' (VRP). Beide soorten van agenten hebben geen eigen voorraden. Het begrip 'Agent Commercial' komt overeen met dat van handelsagent in Nederland. De VRP daarentegen is een typisch Frans fenomeen, met meer kenmerken van een werknemer/werkgeverrelatie. Zo is het buitenlandse bedrijf verplicht premies voor de sociale verzekering af te dragen. Een dergelijke relatie met een tussenpersoon valt daarmee dus onder het Franse arbeidsrecht.

Onder Exportregels is meer informatie over de agentenwetgeving te vinden.

Meer informatie

Importers and exporters Association of Taipei, invloedrijke handelsorganisatie in Taiwan.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.