Zakelijke kansen in het Verenigd Koninkrijk

De invloedrijkste economische sectoren in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn: afval (duurzaamheid), bouw, chemie, digitale media, farmaceutica, gezondheidszorg, ICT, olie & gas, retail, staal & metaal, water en windenergie.

Voor Nederlandse ondernemers zijn er kansen in bijvoorbeeld agrifood, automotive, afval, bouw & infra, medisch en windenergie. Op de website hollanduktrade.nl vindt u meer informatie over deze kansrijke sectoren.

Kansrijke sectoren

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het wereldwijde buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Zakelijke ondersteuning

In Manchester is een Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners. Daarnaast signaleert het NBSO-netwerk business opportunities. Deze publiceren zij op internationaalondernemen.nl.

Het NBSO Manchester bedient steden als Birmingham, Hull, Liverpool, Leeds, Sheffield en Newcastle. Het NBSO richt zich hierbij vooral op de sectoren transport en logistiek, medische technologie, high tech (advanced engineering), digital technology en media.

Innovatie

Het Verenigd Koninkrijk, en Londen in het bijzonder, is een hub voor internationaal talent en internationale verbindingen in innovatie, technologie en wetenschap. Nederland heeft daarbij een uitstekende reputatie als samenwerkingspartner.

Het Verenigd Koninkrijk kent een lange traditie als vooraanstaand technologie- en wetenschapsland en beschikt over een sterk innovatielandschap. Het land speelt een toonaangevende rol op het gebied van digitalisatie (big data, cyber security, AI en fintech), life sciences and health (gene therapy, drugs discovery en e-health) en high tech (space applications, manufacturing technologies en automotive). Daarnaast is er een uitstekend start-upklimaat met zeer goed ontwikkelde accelerator programma’s.

De vestiging van het  IA-netwerk in Londen volgt de technologische ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk en werkt als verbinder tussen Britse en Nederlandse partijen, om zo beiden vooruit te helpen en signaleren zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

Service menu right