Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk als land buiten de EU | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk als land buiten de EU

Doet u al zaken met het VK? Of wilt u juist binnenkort beginnen met exporteren naar het VK? Deze pagina helpt u en uw product op weg naar de markt van het VK in de huidige situatie, nu het een land buiten de EU is.

Wilt u een overzicht van alles waar uw bedrijf mee te maken krijgt bij het zakendoen met het VK? 

Doe dan de Brexit Impact Scan!

Wat moet u doen?

Heeft u klanten in het Verenigd Koninkrijk? Of importeert u producten uit het VK? U heeft te maken met douaneformaliteiten en langere wachttijden bij de grens. Bereid uw transporten goed voor, dan voorkomt u vertraging.

Handelt u met het VK en wilt u liever geen invoerrechten betalen over uw producten? Dan is het belangrijk om te kijken hoe u gebruik kunt maken van de afspraken die de EU en het VK hebben gemaakt.

Voor agrofoodproducten heeft u nieuwe certificaten nodig. De Britse douane voert nieuwe eisen in. Bekijk het stappenplan en zie wat voor u van toepassing is.

In het VK moeten producten aan bepaalde eisen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, gezondheid en etikettering. Wat zijn de voorwaarden en waar regelt u de juiste certificaten?

Op het gebied van diensten gelden in het VK andere regels dan in de EU. Dit heeft gevolgen voor lopende en nieuwe contracten die u afsluit met opdrachtgevers of -nemers. Doet u zaken in het VK? Verdiep u hier dan goed in en tref maatregelen.

Brexit heeft gevolgen voor de online verkoop van producten en levering in het VK. Denk bijvoorbeeld aan vertragingen met leveringen of het afdragen van btw.

Het VK is geen EU-land. Houd rekening met douaneprocedures en wachttijden. Stippel de route vooraf goed uit, met name bij transport van levensmiddelen, groente en fruit en levende dieren.

De EU en het VK hebben een akkoord gesloten en daardoor kan het zakendoen soepeler verlopen dan zonder akkoord. Wat moet u weten?

Met intellectuele eigendomsrechten zoals octrooien en merken beschermt u uw creatie. Wat is er veranderd voor EU-merken? Kijk op de website van het Octrooicentrum.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.