Zakelijke kansen in de Verenigde Arabische Emiraten | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zakelijke kansen in de Verenigde Arabische Emiraten

10-12-2020

De economie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) biedt veel kansen. Diverse Nederlandse ondernemers zijn al actief op deze markt. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Gevolgen van de coronacrisis

Het coronavirus heeft een grote impact op de handel en het dagelijks leven in de Verenigde Arabische Emiraten. De volledige economische impact per sector is echter nog niet bekend. De maatregelen die de VAE heeft getroffen – zoals de reisbeperkingen – hebben in ieder geval een negatief effect op de economie. Zodra wij meer informatie hebben over de economische gevolgen, delen wij dat met u.

Op dit moment worden niet-noodzakelijke reizen naar de VAE afgeraden. De regels om de VAE in te reizen verschillen per emiraat. Mogelijk moet u bij aankomst in de VAE 14 dagen in quarantaine. Bij terugkeer in Nederland moet u 10 dagen in thuisquarantaine. Kijk op Nederland Wereldwijd voor de meest recente informatie over de regels voor inreizen en andere coronamaatregelen in de Verenigde Arabische Emiraten.

Kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemers

De Verenigde Arabische Emiraten kennen een aantal kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemers: energie (olie, gas en duurzame energie), agro & food, high tech (luchtvaart en ruimtevaart), gezondheidszorg, transport en logistiek, watermanagement en -technologie en de creatieve sector (zoals mode en design).

Doing Business in the United Arab Emirates

In de brochure Doing business in the United Arab Emirates (pdf) van de Ambassade in Abu Dhabi en het Consulaat-Generaal in Dubai vindt u informatie over veelbelovende sectoren in de VAE. De meest kansrijke sectoren vindt u beschreven in hoofdstuk 4.

Kansen in de water-, energie- en voedingnexus

Als u interesse hebt om in de VAE in de sectoren water, energie of voeding te ondernemen, lees dan ook het rapport 'Water-energy-food nexus in the United Arab Emirates' (zie hieronder). Daarin staan de kansen beschreven voor Nederlandse ondernemers in deze sectoren, en ook in de verbinding tussen deze sectoren.

De Europese Commissie heeft in 2018 ook een rapport gepubliceerd dat uitlegt hoe je het beste de voeding- en drankenmarkt van de VAE kunt betreden: The Food and Beverage Market Entry Handbook: United Arab Emirates (UAE) (pdf, 233 blz.).

Kansen op de Dubai Expo 2020

Dubai organiseert van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 de Dubai EXPO. De expo zou aanvankelijk van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 worden gehouden, maar vanwege de coronacrisis is de Dubai EXPO uitgesteld. Lees meer over het uitstel op de website van de organisatie.

Het is de 1e wereldtentoonstelling in de Golfregio, waar meer dan 200 landen en organisaties zich presenteren. Er worden 20 tot 25 miljoen bezoekers verwacht.

Nederland richt zich op zowel de zakelijke als particuliere bezoekers. In Dubai zijn meer dan 250 Nederlandse bedrijven gevestigd. De export naar de Golfregio bedraagt meer dan 11 miljard euro per jaar. Deelname biedt Nederland dan ook tal van zakelijke kansen.

Kansen voor u op de Expo 2020

De wereldtentoonstelling biedt 9 mogelijkheden voor u als ondernemer om deel te nemen. Lees er meer over op Dutchdubai.com.

Als u geïnteresseerd bent in samenwerking, neem dan contact op met het projectteam dat bezig is met de voorbereidingen voor de Nederlandse deelname aan de Dubai Expo. RVO is namens het ministerie van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk voor de Europese aanbesteding voor het paviljoen. Lees ons nieuwsbericht voor meer informatie over deze aanbesteding.

Meer informatie

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten VAE

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Hieronder vindt u rapporten over de belangrijkste sectoren in de VAE.

Andere relevante informatie over groeisectoren of zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl. U kunt hier filteren op het land en de gewenste sector.

Downloads

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.