Marketing Verenigde Staten

Meer artikelen
Verenigde Staten

Een goed marketingplan kan bedrijven helpen om succesvol zaken te doen in Verenigde Staten. Het is nuttig om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Ondernemersvereniging Evofenedex heeft meer informatie over het maken van een exportmarketingplan.

De reclamemarkt van de VS is de grootste van de wereld en twee keer zo groot als bijvoorbeeld China. Het aandeel van digitale reclame is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De digitale reclamemarkt en de tv-reclamemarkt zijn nu ongeveer even groot. De traditionele media voor reclame zijn radio, tijdschriften en dagbladen. Zij hebben allen te maken met een afname van hun aandeel in de reclamemarkt.

Reclame maken in de Verenigde Staten is een aparte tak van sport. Engelstalige teksten moeten in woordkeuze, stijl en lay-out worden aangepast aan de voorkeur van de Amerikaanse consument. Ook het beeldmateriaal moet getuigen van goede smaak.

Internet

Sociale media is tegenwoordig een belangrijke marketingtool. Zes op de tien volwassen Amerikanen krijgt nieuws binnen via de digitale kanalen. Voor de jongere generatie ligt dat percentage nog hoger. Digitale reclame-inkomsten blijven groeien. De advertentiemarkt voor sociale media is nergens zo groot als in de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten is net als veel andere landen search advertising de meest gebruikte vorm van online reclame. Social media advertising en banner advertising worden ook veel gebruikt.

De meest populaire websites in de Verenigde Staten zijn Google, Youtube, Facebook, Reddit (online community), Amazon, Yahoo, Twitter. Dit zijn websites die vrijwel overal ter wereld populair zijn. Websites die hoog scoren in de Verenigde Staten en wat minder bekend zijn in de rest van de wereld zijn Imgur (image hosting), ESPN (sport netwerk), Twitch.tv (gamestreaming) en Craigslist (advertenties).

Hoewel Amerika sterk is ontwikkeld op het gebied van e-commerce, is het aantal internetgebruikers nog minder dan 90%. Dat is bijvoorbeeld minder dan Noorwegen (98%) en Nederland (93,7%) (bron: internetlivestats).

Televisie en radio

Televisie is het meest populaire medium van de Verenigde Staten. De grootste zenders zijn ABC, CBS, NBC en Fox. Radio is onverminderd populair. Er zijn rond de 15.000 radiostations in het hele land.

Dagbladen

Er zijn meer dan duizend dagbladen in de VS. De meeste zijn gericht op lokaal of regionaal nieuws. De geprinte media maakt steeds meer plaats voor digitale media. Een overzicht van dagbladen vindt u op Worldpress.org.

Meer informatie

Service menu right