Service menu right

Zakelijke kansen in Vietnam

Wilt u zakendoen in Vietnam? Onder meer in de maritieme sector, energie, afvalverwerking, smart cities, logistiek en infrastructuur, land- en tuinbouw, gezondheidszorg, olie en gas zijn er kansen voor Nederlandse ondernemers.

Kansen in de windenergie

Bent u actief in de windenergiesector? Dan zijn er volop kansen voor u in Vietnam. De Vietnamese overheid stimuleert duurzame energie en het gebruik van windenergie is er nog volop in ontwikkeling. Kansen te over voor onder meer Nederlandse ontwikkelaars, financieel specialisten en technisch adviseurs.

Lees meer over deze opkomende sector in het rapport 'Windenergy in Vietnam' uit 2019 van de Nederlandse ambassade en het Nederlands consulaat in Vietnam.

Kansen in watermanagement en verwerking afvalwater

Vietnam kent vele uitdagingen op het gebied van watermanagement en de verwerking van afvalwater. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Bijvoorbeeld als adviseur op het gebied van stedelijke afvalwaterverwerking. Ook voor ondernemers die kunnen helpen bij de verwerking van afvalwater in toeristische gebieden biedt Vietnam kansen.

Lees meer hierover in het factsheet 'Water management & Wastewater treatment'.

Kansen op het gebied van smart cities

Voor ondernemers met expertise op het gebied van smart cities heeft Vietnam veel te bieden. Zo is het land op zoek naar oplossingen voor slimme stadsverlichting en naar de mogelijkheden op het gebied van stadslandbouw.

Lees meer hierover in het factsheet 'Smart Cities - Circular building'

Marktrapporten met kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Deze zijn terug te vinden onder Marktrapporten Vietnam.

Andere relevante informatie over groeisectoren of zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl. U kunt hier filteren op het land en de gewenste sector.

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.