Do's-and-don'ts in Wit-Rusland

Belarus is de officiële naam van Wit-Rusland en de hoofdstad is Minsk. De grootste bevolkingsdichtheid bevindt zich in de steden. Hoewel de houding van de Wit-Russen gereserveerd is, zijn persoonlijke relaties belangrijk.

Taal

Wit-Russisch en Russisch zijn de officiële talen.

Zakelijke bijeenkomsten

Besprekingen zijn doorgaans formeel en bescheiden van aard. Een zakelijke relatie is gebaseerd op vertrouwen. Wit-Russen bouwen het vertrouwen vaak op tijdens lunches en diners.

Communicatie

Ouderen stellen zich voor met de voornaam en familienaam. Spreek uw zakenpartner niet aan bij de voornaam, alleen als hij of zij dit aangeeft. Wees niet overdreven vriendelijk, dat wordt gezien als negatief.

Hiërarchie

Het zakendoen in Wit-Rusland is bureaucratisch, hiërarchisch en kost tijd. Degene met de meest verantwoordelijkheid in een bedrijf neemt het uiteindelijke besluit.

Eten en drinken

De keuken is beïnvloed door landen als Polen, Rusland, Oekraïne en Litouwen. De inwoners van Wit-Rusland eten veel brood en zuivelproducten waaronder yoghurt, kwark, kefir en zure room. Ze drinken vooral koffie, thee en bier.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn niet gebruikelijk, geef geen dure cadeaus. Dit ziet uw zakenpartner als omkoping.

Zakelijke gebruiken

Vertrouwen is essentieel bij een succesvolle afronding van een overeenkomst. Wit-Russen scheiden zaken en privé, het stellen van persoonlijke vragen tijdens zakelijke afspraken is ongepast.

Service menu right