Service menu right

Do's-and-don'ts Zuid-Korea

Wilt u weten hoe de zakencultuur is in Zuid-Korea? Bij het zakendoen moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do’s-and-don’ts, tips en tricks van de zakelijke etiquette in Zuid-Korea. De Nederlandse ambassade in Seoul draagt bij aan deze pagina.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Do's-and-don'ts in Zuid-Korea

Groet met een buiging

U maakt een goede indruk als u groet met een lichte buiging. Daarna schudt u de hand van uw zakenpartner. De handdruk is minder stevig dan u als Nederlander gewend bent.

Gebruik visitekaartjes

Geef en ontvang visitekaartjes altijd met 2 handen. Bestudeer het kaartje aandachtig en leg het dan voor u op tafel. Schrijf niet op visitekaartjes, zeker niet in het rood. Deze kleur wordt geassocieerd met dood en ongeluk.

Communiceer duidelijk

Engels is de gangbare taal in het zakenleven. Toch beheerst niet iedereen het Engels even goed. Kies uw woorden zorgvuldig en let op of uw gesprekspartner u begrijpt. Zeker bij onderhandelingen kan een tolk handig zijn.

Wees goed voorbereid bij onderhandelingen

Zuid-Koreanen zijn goede onderhandelaars, die vaak tot het uiterste gaan. Houd hier rekening mee, maar wees ook geduldig en beleefd. Het is belangrijk dat u op tijd bent voor uw afspraak. Haalt u de afgesproken tijd niet? Laat het op tijd telefonisch weten aan uw zakenpartner.

Respecteer de hiërarchie

Zuid-Koreanen zijn gevoelig voor hiërarchie en status. Het is belangrijk door de juiste persoon geïntroduceerd te worden. Een formele introductie door de Nederlandse ambassade in Seoul kan deuren openen die anders misschien gesloten zouden blijven. Toon respect door de (functie-)titel en familienaam van uw zakenpartner te gebruiken.

Bouw een persoonlijke relatie op

Persoonlijke relaties en vertrouwen zijn belangrijk in het Koreaanse bedrijfsleven. Contracten zijn een richtlijn. Gaat u teveel in detail, dan kan dat worden gezien als een blijk van wantrouwen. Nodig Zuid-Koreaanse zakenpartners uit voor een diner of 'zakelijk entertainment' zoals een karaokebar. Accepteer ook hun uitnodigingen.

Wees niet te gehaast

Geduld is erg belangrijk. Laat zien dat u betrokken bent bij uw zakenpartner en geïnteresseerd in het product. Koreanen zijn vaak bang dat buitenlandse investeerders gaan voor snelle winst en dan weer vertrekken.

Voorkom gezichtsverlies

Zorg ervoor dat u en uw zakenpartner geen gezichtsverlies lijden. Zuid-Koreanen gaan erg ver om dit te voorkomen. Lever kritiek daarom niet in het bijzijn van anderen. Probeer onenigheden privé op een tactvolle manier op te lossen.

Wees niet te uitbundig

Terughoudendheid is verstandig, zeker aan het begin van een zakenrelatie. Overdrijf niet over uw eerdere prestaties. Pas op met Nederlandse humor. Een lach betekent niet automatisch dat uw grap goed valt. Het kan ook een uiting zijn van ongemakkelijkheid.