Service menu right

Zakenpartners vinden in Zuid-Korea

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Zuid-Korea? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Bekijk welke aanpak het beste bij u past.

 

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Vraag een zakenpartnerscan aan

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees hoe we met de zakenpartnerscan voor u op zoek gaan naar geschikte partijen. Of neem direct contact op om een gratis adviesgesprek hierover in te plannen met één van onze adviseurs.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door deel te nemen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de Landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en u tegelijkertijd oriënteren op de Zuid-Koreaanse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Er zijn veel websites die handige overzichten bieden van beurzen in Zuid-Korea. Enkele voorbeelden zijn:

Het is goed om te weten dat een beurs niet de eerste plaats is waar kopers en verkopers onderhandelen. Bovendien plaatsen kopers er bijna nooit orders. Een beurs is wel de plek om afspraken te maken voor op een later moment.

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Exporteren via Zuid-Koreaanse tussenpersonen

Een Koreaanse tussenpersoon is vaak onmisbaar. Het komt nauwelijks voor dat een bedrijf direct levert aan eindgebruikers, zoals winkels of consumenten. Zuid-Koreaanse bedrijven werken sneller samen met een lokale agent of importeur.

Agent

De handelsagent (ook wel 'offer agent' genoemd in Zuid-Korea) bemiddelt tussen u en de buitenlandse klant. Hiervoor ontvangt de agent een provisie (bijvoorbeeld een percentage van de omzet). Agenten staan vaak ingeschreven bij de Korea Importers Association (KOIMA). De organisatie kan u tijd besparen bij het vinden van geschikte zakenpartners.

Importeur

Geregistreerde handelaars kunnen importeren op eigen naam. Het voordeel hiervan is dat de administratie eenvoudiger is dan bij een agent, omdat de handelaar op eigen naam zowel importeert als exporteert. Het kan echter zijn dat de importeur minder betrokken is bij uw bedrijf dan een agent. Agenten handelen immers wél uit uw naam. Het overkoepelend orgaan van de traders is de Korea International Trade Association (KITA). Hier kunt u terecht voor als u een geschikte importeur wilt vinden.

General trader

Soms kan een gespecialiseerde agent of importeur niet makkelijk worden gevonden. Zakendoen via een General Trading Company (GTC) kan een alternatief zijn voor u als buitenlandse ondernemer. Dit zijn bedrijven die producten in grote aantallen invoeren en verhandelen en een groot netwerk hebben. Voorbeelden van zulke bedrijven zijn Hyundai, Daewoo en Samsung. Vaak is er een minder hechte band met u als buitenlandse verkoper en zijn alleen de omzet en winst belangrijk voor de general trader. 

Handelscontracten

Zoekt u informatie over contracten met handelsagenten? U leest hier meer over op de pagina Exportregels onder het kopje contracten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.