Service menu right

Veelgestelde vragen over het coronavirus in Zuid-Korea

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor ondernemers die internationaal zakendoen. Op het moment krijgen wij veel vragen over corona en het zakendoen met Zuid-Korea. Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor u verzameld.

Laatste update: 15 juni 2020, 08:53 – Info over webinar verwijderd

Nederland heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op Rijksoverheid.nl vindt u een speciale pagina die u de weg wijst naar informatie over het coronavirus. Daar vindt u links naar veelgestelde vragen, waaronder de veelgestelde vragen voor werkgevers en ondernemers. U vindt er ook het laatste nieuws en informatie over hoe Nederland het coronavirus aanpakt.

Veelgestelde vragen

Reizen, handelsmissies en zakelijke afspraken in Zuid-Korea

Kan ik (of mijn personeel) reizen naar Zuid-Korea?

Kijk voor meer informatie over reizen van en naar Zuid-Korea op de website van Nederland wereldwijd. Houd daarnaast het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Kan ik vanuit Zuid-Korea terugkeren naar Nederland? En hoe zit dat met andere landen?

Kijk voor actuele informatie op de website van Nederland wereldwijd. Meer informatie over vliegbeperkingen kunt u vinden via de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Ik heb me ingeschreven – of wilde me inschrijven – voor een handelsmissie. Gaat deze nog door?

Alle fysieke evenementen in Nederland zijn tot 1 september geannuleerd. Daarnaast vinden er tot die tijd ook geen fysieke handelsmissies plaats. Wel worden er online evenementen georganiseerd. Kijk voor de meest recente informatie over virtuele evenementen en handelsmissies in de evenementenagenda voor Zuid-Korea

Coronavirusmaatregelen in Zuid-Korea

Met welke beperkende maatregelen kan ik te maken krijgen in Zuid-Korea?

Zie voor een overzicht het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over wijzigingen en maatregelen in Zuid-Korea kunt u volgen via de socialmediakanalen van de Nederlandse ambassade in Seoul. De ambassade informeert u via Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Waar vind ik informatie van de Zuid-Koreaanse overheid?

Informatie van de Zuid-Koreaanse overheid over het coronavirus vindt u op de volgende Engelstalige websites:

Gevolgen coronavirus voor handel Nederland - Zuid-Korea

Hoe kan ik mij op de economische gevolgen voorbereiden?

Om op de hoogte te blijven van de gevolgen van het coronavirus voor zakendoen met Zuid-Korea, kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan online bijeenkomsten die u informeren over de gevolgen van het virus.

Houd ook de pagina Zakelijke kansen in Zuid-Korea in de gaten. Hier vindt u informatie over de gevolgen van het coronavirus voor belangrijke sectoren in Zuid-Korea.

Wat gebeurt er met verzendingen vanuit Zuid-Korea? Komen er strengere douaneprocedures? Hoe zit het met verzendingen via andere landen?

Door de coronacrisis is het vliegverkeer tussen Nederland en Zuid-Korea op dit moment (3 juni) beperkt. Vervoer van goederen via luchtvracht is nog wel mogelijk, maar is duurder dan normaal. Soms wel 2 keer zo duur. Verzenden van post is mogelijk, echter alleen via de (duurste) EMS Premium-optie. De prijzen voor vervoer per schip waren in het begin van de coronacrisis wat hoger, maar zijn inmiddels weer genormaliseerd.

Ik werk in de sector agro & food en heb informatie nodig over export naar Zuid-Korea. Waar kan ik terecht?

Stel uw vragen aan de landbouwattaché en het landbouwteam in Zuid-Korea, via seo-lnv@minbuza.nl. Houd ook de website Agroberichten buitenland in de gaten.

Overheidssteun voor bedrijven

Kan ik overheidssteun krijgen als mijn bedrijf in problemen komt door de gevolgen van het coronavirus?

Het kabinet introduceert verschillende economische maatregelen om ondernemers te steunen. Bekijk het pakket met economische maatregelen op Rijksoverheid.nl.

Een paar voorbeelden van de overheidssteun:

Meer informatie

Waar kan ik terecht voor aanvullende informatie over het coronavirus en zakendoen in Zuid-Korea?

U kunt uw vragen stellen aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via klantcontact@rvo.nl of telefonisch via 088 042 42 42.