Service menu right

Zakelijke kansen in Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse economie is een van de grootste in Azië. Veel Nederlandse ondernemers zijn al succesvol op de Zuid-Koreaanse markt. Door de handelsovereenkomst tussen Zuid-Korea en de EU is de markt nu nog aantrekkelijker. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Wist u dat onze regio-adviseurs gratis voor u een buitenlandse markt kunnen verkennen? Zij geven u graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Impact coronacrisis op sectoren

Doet u zaken met Zuid-Korea in een bepaalde sector? En zoekt u meer informatie over de impact van de coronacrisis op uw sector? Lees dan verder op deze pagina. Alle informatie die wij hebben over de gevolgen van de coronacrisis op sectoren in Zuid-Korea, vindt u hier.

Alhoewel het momenteel nog lastig is om aan te geven wat de precieze gevolgen zijn per sector, houden we de ontwikkelingen zo goed mogelijk bij. Zodra wij nieuwe informatie hebben, werken we de teksten bij. Houd deze pagina dus in de gaten.

Gevolgen voor handel

Helaas valt over de economische gevolgen van de coronacrisis nu nog weinig te zeggen. De maatregelen die Zuid-Korea heeft getroffen, hebben hun weerslag op de Zuid-Koreaanse economie. Daarnaast kunnen de wereldwijde economische gevolgen van het coronavirus ook uw handel raken. Lees hier meer over op onze pagina Handel Nederland - Zuid-Korea.

Wilt u meer weten over de actuele situatie en de maatregelen die Zuid-Korea heeft genomen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over het coronavirus in Zuid-Korea.

Webinar Zakendoen met Zuid-Korea na corona

Op 10 juni 2020 vond het webinar 'Zakendoen met Zuid-Korea na corona' plaats. Dit webinar werd georganiseerd door RVO en de Nederlandse ambassade in Seoul. Specialisten van RVO en de ambassade in Seoul gaven ondernemers tijdens dit webinar een beeld van de actuele situatie in Zuid-Korea. Ook gaven zij inzicht in de gevolgen van het coronavirus voor de Zuid-Koreaanse economie en de kansrijke sectoren. Heeft u het webinar gemist, dan kunt u de presentatie hieronder downloaden.

Kansen in de land- en tuinbouw in Zuid-Korea

Zuid-Korea is een aantrekkelijke markt door de groeiende economie, de rijkdom van de consument, de opkomst van e-commerce en de investeringsmogelijkheden. Sinds 2016 investeert Zuid-Korea om de landbouwsector een impuls te geven. De Nederlandse landbouwsector is hierbij een voorbeeld. Binnen de agrarische sector liggen de volgende kansen voor Nederlandse ondernemers:

  • verbetering van de land- en (glas)tuinbouw;
  • zuivel, vlees, bier en zoetwaren voor fastfoodketens;
  • hoge kwaliteit bloemen en planten.

Corona-ontwikkelingen in de landbouwsector

De uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor de agrofoodsector in Zuid-Korea. Nederland is een belangrijke exporteur van technologie voor verwerkende bedrijven in de Zuid-Koreaanse voedselindustrie. Dat levert nu, door de coronapandemie, problemen op. De landbouwraad in Zuid-Korea verwacht dat deze ontwikkeling gevolgen kan hebben voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in de Zuid-Koreaanse agrofoodsector.

Meer artikelen over het coronavirus en de Zuid-Koreaanse landbouwsector leest u op Agroberichten Buitenland.

Snijbloemensector biedt mogelijkheden

Onder jonge consumenten in Zuid-Korea is veel vraag naar 'nieuwe' en kwalitatief betere bloemen en planten. De snijbloemensector en de bijbehorende keten vormen een kleine economische sector in Zuid-Korea, maar vragen om ontwikkeling. Steeds meer Nederlandse bedrijven exporteren bloemen en planten naar dit land. Deze ontwikkelingen bieden u een mooie kans om uw expertise in Zuid-Korea in te zetten.

Marktonderzoek

De Nederlandse ambassade in Zuid-Korea heeft samen met RVO een onderzoek laten uitvoeren naar de Zuid-Koreaanse snijbloemensector en de kansen die er liggen voor Nederlandse bedrijven. Hieronder kunt u het rapport lezen.

Kansen in watermanagement

Zuid-Korea kent uitdagingen in de watersector. Bijvoorbeeld dat de kwaliteit van het kraanwater verbeterd kan worden. En dat het land in de toekomst moet voldoen aan de groeiende vraag naar water. Daarom zijn er in Zuid-Korea grote infrastructuurprojecten in de watersector, zoals de bouw van tunnels, dammen, bruggen en drooglegging van land. Dit biedt kansen aan Nederlandse ondernemers.

Kansen in de innovatieve sector

Innovatie speelt een belangrijke rol in de groeistrategie van de Koreaanse overheid. Zo investeert Zuid-Korea in 'smart cities'. Koreaanse smart cities zetten in op slimme, duurzame en toekomstbestendige oplossingen. Voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn er vooral innovatieve mogelijkheden in de volgende sectoren:

  • infrastructuur;
  • watermanagement;
  • energie;
  • high-tech;
  • creatieve industrie.

Kansen in de maritieme sector

Zuid-Korea behoort tot de grootste scheepsbouwers ter wereld. De Koreaanse scheepswerven zoeken naar buitenlandse technologie voor nieuwe ontwikkelingen, zoals schonere schepen en smart ships. De Nederlandse ambassade in Seoul heeft samen met RVO onderzoek laten doen naar de Zuid-Koreaanse maritieme sector en de kansen die er voor u liggen. Deze studie kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar bdc@rvo.nl.

Innovatie en het IA-Netwerk

Wetenschap en techniek zijn belangrijke sectoren voor Zuid-Koreanen. De overheid besteedt hier veel aandacht en geld aan. De hightechindustrie is een drijvende kracht achter de economische groei van Zuid-Korea.

De vestiging van het Innovatie Attaché-netwerk in Seoul volgt de technologische ontwikkelingen in Zuid-Korea. De dienst signaleert zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers. Meer weten over wat het IA-netwerk voor u kan doen? Neem dan contact op met het IA-kantoor in Zuid-Korea.

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? RVO en het buitenlandnetwerk van ambassades, landbouwraden, NBSO's en het IA-netwerk publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Zuid-Korea. Hieronder vindt u een selectie van rapporten over de belangrijkste ontwikkelingen. De volledige lijst van marktrapporten vindt u in onze bibliotheek.

Op internationaalondernemen.nl vindt u ook regelmatig relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten.

Downloads

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *