Buitenlandnetwerk | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Buitenlandnetwerk

11-12-2020

Wilt u zakendoen in het buitenland en bent u op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoekt u betrouwbare agenten of distributeurs? Of zoekt u partners om uw product verder te ontwikkelen?

Het wereldwijde buitenlandnetwerk kan u hierbij helpen.

Hoe kan het buitenlandnetwerk u helpen?

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft u toegang tot het buitenlandnetwerk. Het netwerk ondersteunt u bij internationaal zakendoen, investeringen, onderzoek en samenwerking.

U kunt terecht voor informatie over:

  • lokale wetgeving en de manier van zakendoen;
  • lokale vakbeurzen en evenementen;
  • brancheorganisaties en andere instanties die u in het land kunnen helpen;
  • potentiële agenten, zakelijke partners, distribiteurs, producenten en afnemers.

Concrete zakelijke kansen publiceert het netwerk op de website Internationaal Ondernemen.

Daarnaast ondersteunt het buitenlandnetwerk bij Nederlandse handelsmissies. Ook helpt het buitenlandnetwerk bij diverse matchmakingevents of het aanbieden van een Holland Paviljoen op internationale vakbeurzen en evenementen.

Voor wie is het buitenlandnetwerk?

Startende en ervaren ondernemers die de buitenlandse markten betreden voor zowel producten, diensten en technologieën. Verschillende overheidsnetwerken werken samen, maar hebben hun eigen taken of doelgroep:

  • De economische afdelingen van ambassades en consulaten behartigen de belangen van Nederlandse ondernemers in het buitenland.
  • Bij de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) kunnen ondernemers terecht voor hulp in economische groeigebieden.
  • Het Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk) helpt Nederlandse bedrijven en instellingen aan internationale Research en Development (R&D)-contacten.
  • Het Landbouw Attaché Netwerk (LAN) ondersteunt Nederlandse bedrijven in de agrarische sector bij hun internationale ambities.
  • Het Enterprise Europe Network bestaat uit universiteiten, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, Kamers van Koophandel, banken en innovatiecentra. Zij kunnen u helpen zakelijke en/of innovatiepartners te vinden in ruim 50 landen.

In welke landen zit het buitenlandnetwerk?

Ga naar ons Landenoverzicht voor een A-Z overzicht van landen met informatie over zakelijke kansen, handelswetgeving, sectoren en marktcijfers. Kijk bij 'ons netwerk' bij een land en klik op de blauwe pin of lijstweergave voor directe contactgegevens.

Contact met buitenlandnetwerk

U kunt direct bellen of e-mailen met een kantoor in uw doelmarkt om uw wensen of plannen te bespreken. Niet zeker van uw regio of wilt u uw vraag eerst bespreken? Neem dan contact op met RVO.nl.

Inspiratie opdoen?

Andere ondernemers maken al succesvol gebruik van het buitenlandnetwerk. Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen.

Bekijk ook het webinar De eerste stappen naar het buitenland.

Meer informatie

Het economisch overheidsnetwerk bevordert Nederlandse handel en investeringen en wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Internationale R&D-samenwerking voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Neem voor meer informatie contact op met RVO.nl.

Op de hoogte blijven?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.