Ambassades en consulaten | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Ambassades en consulaten

24-01-2018

Laat u informeren over de lokale manier van zakendoen en de plaatselijke wetgeving. Maar ook over vakbeurzen, brancheorganisaties en andere instanties die u in het buitenland kunnen helpen. Zo legt u sneller contacten met potentiële agenten, distributeurs, producenten en afnemers.

Handelsbevordering

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich via ambassades en consulaten-generaal in voor de belangen en kansen van het Nederlands bedrijfsleven in het buitenland. In vrijwel elk land ter wereld is een Nederlandse vertegenwoordiging te vinden. Ambassades zijn gevestigd in hoofdsteden, consulaten in andere economisch omvangrijke steden.

Belangenbehartiging

Loopt u tegen situaties aan waarin de (plaatselijke) overheid niet mee wil werken of officiële procedures het zakendoen in de weg staan? Diplomaten zetten hun politieke status en netwerk in om Nederlandse bedrijven te helpen.

Nederlandwereldwijd.nl

Nederlandwereldwijd.nl is de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren.
Nederlandwereldwijd.nl informeert Nederlanders die:

  • in het buitenland (willen) wonen, werken of studeren
  • naar het buitenland (willen) reizen
  • in of met het buitenland zaken (willen) doen
Ook vindt u hier de contactinformatie van de Nederlandse vertegenwoordiging. U kunt bellen of e-mailen met de vertegenwoordiger in uw doelmarkt om uw wensen of plannen te bespreken. Bent u nog aan het verkennen, neem dan contact op met RVO.nl.

Meer informatie

Zoekt u algemene informatie over een land? Bekijk dan onze landeninformatie. Lees meer over hoe RVO.nl en het buitenlandnetwerk u kan helpen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.