Service menu right

Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk)

Heeft u interesse in internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatie en Research & Development (R&D)? Zoekt u internationale R&D-contacten? Het Innovatie Attaché Netwerk signaleert kansen voor innovatie en R&D en helpt bij het maken van innovatieve matches tussen Nederland en andere landen.

Voor wie is het IA-netwerk?

  • bedrijven met hoogwaardige technologieën en R&D, start-ups en scale-ups;
  • kennisinstellingen, zoals universiteiten en instituten voor toegepast onderzoek (TO2);
  • overheden, zowel nationaal als regionaal.

We helpen u graag met

  • matchen buitenlandse en Nederlandse innovaties;
  • signaleren van trends op het gebied van innovatie en R&D;
  • begeleiden innovatie missies en delegaties;
  • aangaan van samenwerkingen met toonaangevende spelers in het buitenland;
  • belangenbehartiging (economische diplomatie). We richten ons op overheden, zowel nationaal als regionaal.
De focus van het IA-netwerk ligt op maatschappelijke vraagstukken en sleuteltechnologieën. Denk daarbij aan fotonica, ICT, kunstmatige intelligentie, nano-, quantum- en biotechnologie. De topsectoren vormen hierbij de leidraad.

Contact leggen in het buitenland

In de volgende landen en gebieden helpt het Innovatie Attaché Netwerk u bij het leggen van contacten. Zij werken vanuit ambassades en consulaten.

Europese steun

Internationaal onderzoeken en innoveren kost tijd en geld. De Europese Unie (EU) ziet graag dat Europese bedrijven en kennisinstellingen hun concurrentiekracht vergroten. Daarom stelt de EU geld en middelen ter beschikking om internationaal innovatief onderzoek te bevorderen. Dat doet zij met programma's zoals Horizon 2020 en het European Institute for Innovation and Technology (EIT).

U kunt hier als kennisinstelling, bedrijf, wetenschappelijke onderzoeker of student aan deelnemen. Heeft u interesse? Neem dan in een vroeg stadium contact op met ons Expertisecentrum Internationale Research en Innovatie Samenwerking (Team IRIS). Zo verhoogt u de kans op een succesvolle deelname aan Horizon 2020 en/of EIT.

Publicaties en missies

In bijgaand overzicht ziet u alle publicaties die wij aanbieden over Internationale innovaties. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Ieder jaar vindt een groot aantal handelsmissies plaats. Via bijgaand overzicht ziet u alle geplande handelsmissies, zowel inkomend als uitgaand.

Themaspecial: Artificial Intelligence in Mobility

Het IA-netwerk brengt jaarlijks met meer dan 15 landen en 50 collega's een special uit. Deze publicatie staat in het teken van Artificial Intelligence (AI) in Mobility.

Lees in onderstaande Engelstalige special over de Nederlandse kennis op het terrein van AI in Mobility. RAI Automotive NL en de Universiteit Utrecht de Mobility schetsen de ontwikkelingen in Nederland. Nederland is een grote speler in de levering van technologie die slimme mobiliteit mogelijk maakt. Bovendien stimuleert Nederland innovatie voor zelfrijdende auto's. De Innovatie Attachés van de 9 focuslanden van de AI Coalitie vertellen in deze special over welke ontwikkelingen er spelen in hun landen.

Heeft u vragen over deze special? Neem dan contact met ons op via:
E: ianetwerk@rvo.nl

Themaspecial: Blockchain

Deze publicatie staat geheel in het teken van de stand van zaken van blockchain(toepassingen), in Nederland en in de werkgebieden van de Innovatie Attachés.

Lees in onderstaand Engelstalige Blockchain-special over ervaringen van bedrijven in onder andere China, Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Singapore. Daarnaast vertellen experts over toepassingen in hun ondernemingen. Staatssecretaris Keijzer geeft aan hoe Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met hulp van het Innovatie Attaché Netwerk de komende jaren stappen gaan zetten op het gebied van blockchain.

Heeft u vragen over deze special? Neem dan contact met ons op via:
E: ianetwerk@rvo.nl

Meer informatie

Heeft u algemene vragen over het IA-netwerk? Neem dan contact op met:

Juri Roerink, coördinator Innovatie Attaché Netwerk
E: juri.roerink@rvo.nl

Volg het IA-netwerk via

Als alternatief voor de tabel kunt u de lijstweergave gebruiken.
Lijstweergave

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.