Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk)

05-01-2021

Heeft u interesse in internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatie en Research & Development (R&D)? Zoekt u internationale R&D-contacten? Het Innovatie Attaché Netwerk signaleert kansen voor innovatie en R&D en helpt u bij het maken van innovatieve contacten in het buitenland.

Voor wie is het IA-netwerk?

  • bedrijven met hoogwaardige technologieën en R&D, start-ups en scale-ups;
  • kennisinstellingen, zoals universiteiten en instituten voor toegepast onderzoek (TO2);
  • overheden, zowel nationaal als regionaal.

We helpen u graag met

  • matchen buitenlandse en Nederlandse innovaties;
  • signaleren van trends op het gebied van innovatie en R&D;
  • begeleiden innovatie missies en delegaties;
  • aangaan van samenwerkingen met toonaangevende spelers in het buitenland;
  • belangenbehartiging (economische diplomatie). We richten ons op overheden, zowel nationaal als regionaal.
De focus van het IA-netwerk ligt op maatschappelijke vraagstukken en sleuteltechnologieën. Denk daarbij aan fotonica, ICT, kunstmatige intelligentie, nano-, quantum- en biotechnologie. De topsectoren vormen hierbij de leidraad.

Contact leggen in het buitenland

In de volgende landen en gebieden helpt het Innovatie Attaché Netwerk u bij het leggen van contacten. Zij werken vanuit ambassades en consulaten.

Europese steun

Internationaal onderzoeken en innoveren kost tijd en geld. De Europese Unie (EU) ziet graag dat Europese bedrijven en kennisinstellingen hun concurrentiekracht vergroten. Daarom stelt de EU geld en middelen ter beschikking om internationaal innovatief onderzoek te bevorderen. Dat doet zij met programma's zoals Horizon 2020 en het European Institute for Innovation and Technology (EIT).

U kunt hier als kennisinstelling, bedrijf, wetenschappelijke onderzoeker of student aan deelnemen. Heeft u interesse? Neem dan in een vroeg stadium contact op met ons Expertisecentrum Internationale Research en Innovatie Samenwerking (Team IRIS). Zo verhoogt u de kans op een succesvolle deelname aan Horizon 2020 en/of EIT.

Publicaties en missies

In bijgaand overzicht ziet u alle publicaties die wij aanbieden over Internationale innovaties. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Ieder jaar vindt een groot aantal handelsmissies plaats. Via bijgaand overzicht ziet u alle geplande handelsmissies, zowel inkomend als uitgaand.

Themaspecials

Het IA-netwerk brengt jaarlijks met meer dan 15 landen en 50 collega's Specials uit over specifieke thema's. Hieronder vindt u de meest recente Themaspecials.

Artificial Intelligence in Health

Onder deze tekst vindt u de Engelstalige special 'Artifiicial Intelligence LSH'. Hiermee zoomt het Innovatie Attaché Netwerk in op het onderdeel 'Health' in het thema Artificial Intelligence (AI). Nederland is op dit gebied koploper in de wereld, maar kent ook nog uitdagingen. Zoals op het gebied van de digitale infrastructuur. De Innovatie Attachés uit 16 landen vertellen over de ontwikkelingen in hun land en activiteiten op dit gebied. Ook geven zij aan waar kansen liggen voor Nederlandse partijen.

Artificial Intelligence in Mobility

Lees in onderstaande Engelstalige special over de Nederlandse kennis op het vlak van AI in Mobility. RAI Automotive NL en de Universiteit Utrecht schetsen de ontwikkelingen in Nederland. Nederland is een grote speler in de levering van technologie die slimme mobiliteit mogelijk maakt. Bovendien stimuleert Nederland innovatie voor zelfrijdende auto's. De Innovatie Attachés van de 9 focuslanden van de AI-coalitie vertellen in deze special welke ontwikkelingen er spelen in hun landen.

Overige Themaspecials

De special over Blockchain hieronder beschrijft blockchaintoepassingen in Nederland en in landen waar het IA-netwerk actief is.

Heeft u vragen over deze specials? Neem dan contact met ons op via:

E: ianetwerk@rvo.nl

Meer informatie

Heeft u algemene vragen over het IA-netwerk? Neem dan contact op met:

Juri Roerink, coördinator Innovatie Attaché Netwerk
E: juri.roerink@rvo.nl

Volg het IA-netwerk via

Als alternatief voor de tabel kunt u de lijstweergave gebruiken.
Lijstweergave

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.