Landbouw Attaché Netwerk (LAN) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Landbouw Attaché Netwerk (LAN)

11-12-2020

Bent u een startende of ervaren ondernemer in de agrarische sector en heeft u internationale ambities? Het Landbouw Attaché Netwerk (LAN) ondersteunt u wereldwijd.

Wat is het Landbouw Attaché Netwerk (LAN)?

De landbouwraden of landbouwattachés en hun teams werken op 58 Nederlandse ambassades en/of consulaten in het buitenland en bedienen van daaruit 79 landen. Ook zijn ze vertegenwoordigers voor Nederland bij internationale organisaties zoals de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties in Rome, de Europese Unie (EU) in Brussel en de Organisatie voor Economische Samenwerking (OESO) in Parijs.

Voor wie is het Landbouw Attaché Netwerk?

Het landbouwattachénetwerk staat klaar voor bedrijven en ondernemers uit de agrarische sector, in alle schakels van de keten: van uitgangsmateriaal (zaad, veevoer) tot eindproduct. Maar ze zijn er ook voor de verwerkende industrie, toelevering, techniek, dienstverlening, en handel en logistiek.

Wat kan het LAN voor u betekenen?

Een team van lokale medewerkers staat de landbouwattachés bij. Samen hebben zij een uitstekend lokaal en regionaal netwerk. Als landbouwteam leveren zij u snel de juiste informatie en helpen u aan zakenpartners om succesvol zaken te doen. Het landbouwteam kan helpen met:

  • het vinden van marktinformatie op maat;
  • het verkrijgen van informatie over wet- en regelgeving bij import en export;
  • voorlichting over en hulp bij het oplossen van veterinaire en fytosanitaire handelsbelemmeringen;
  • het opstarten van agrarische projecten; en
  • het vinden van zakenpartners.

Op de hoogte blijven met de nieuwsbrief

Het LAN publiceert dagelijks agrogerelateerd nieuws over evenementen, mogelijke kansen en wereldwijde ontwikkelingen in de landen waar het netwerk actief is.

Wilt u op de hoogte blijven via e-mail? Abonneer u dan op de wekelijkse nieuwsbrief Highlights Agroberichten Buitenland.

Speciale publicaties van het LAN

Een paar maal per jaar publiceert LAN de Agrospecial. In deze publicaties leest u wereldwijde achtergrondartikelen over specifieke thema's. Bekijk de:

Meer informatie en contact

In het landenoverzicht op de website Agroberichten Buitenland van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vindt u:

  • informatie over het werk van de landbouwattachés;
  • contactgegevens;
  • informatie per land.

Heeft u een algemene vraag? Neem dan contact op met de thuisbasis van het landbouwattachénetwerk bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Volg het LAN via sociale media

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.