Service menu right

Regional Business Developers

De Regional Business Developers werken in 3 regio's vanuit ambassades om Nederlandse bedrijven nog meer te laten profiteren van kansen op het gebied van handel, investeringen en Research & Development (R&D).

Welke handelsregio's?

Met de Regional Business Developers (RBD's) vergroot het ministerie van Buitenlandse Zaken de marktaanwezigheid van het Nederlands bedrijfsleven in Latijns-Amerika, de Golfstaten en de Nordics (Scandinavi├ź en de Baltische staten). In deze regio's liggen aanzienlijke kansen voor uitbreiding van Nederlandse handel en investeringen.

Voor wie?

De business developers ondersteunen ondernemers (mkb- en grootbedrijven), universiteiten en onderzoeksinstituten met hun internationale ambitie op het gebied van handel, investeringen of samenwerking in internationale projecten.

Wat doen de RBD's?

De Regional Business Developers kennen de kansen voor handel, investeringen en R&D in de betreffende regio en beschikken over een uitgebreid netwerk in Nederland om de kansen te presenteren bij de juiste bedrijven. Ze zijn onderdeel van het ambassadenetwerk in de regio.

De Regional Business Developers:

  • gaan actief op zoek naar business leads in de 3 regio's;
  • koppelen business leads in de 3 regio's aan ge├»nteresseerde Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen;
  • brengen mogelijkheden voor financiering in kaart;
  • organiseren ondersteuning van het buitenlandnetwerk bij de follow-up van business leads.