Service menu right

Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)

De Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) is een multilaterale ontwikkelingsbank die in 2015 is opgericht op initiatief van China. Het doel van de bank is om de economische en sociale ontwikkeling in Azië te verbeteren. Dit doen ze door te investeren in duurzame infrastructuur.

De focussectoren van de AIIB zijn: water, transport, energie, duurzame steden en digitale infrastructuur. In deze sectoren liggen kansen voor Nederlandse bedrijven. Lees meer over de sectorstrategieën onder het kopje 'Policies and Strategies' op de website van de AIIB.

Organisatie

De AIIB heeft inmiddels 102 leden (landen). Nederland is sinds de oprichting aandeelhouder van de bank. Het hoofdkantoor van de AIIB is gevestigd in Beijing, China. De bank heeft geen lokale landenkantoren. De 3 thematische prioriteitsgebieden van de bank zijn:

  • Duurzame infrastructuur: het stimuleren van groene infrastructuur, bijvoorbeeld in de energie-, water- en transportsector.
  • Grensoverschrijdende verbindingen: uiteenlopend van wegen en treinrails tot havens, vliegvelden, energiepijplijnen en telecom.
  • Kapitaalmobiliteit: het opzetten van innovatieve oplossingen voor het mobiliseren van privaat kapitaal. Dit gebeurt in samenwerking met andere multilaterale banken, overheden, private financiers en andere partners.

Hoe kom ik in aanmerking voor projecten van de AIIB?

Op de AIIB-website vindt u meer informatie over de zakelijke kansen. Heeft u interesse? 

U kunt tenders selecteren op land, sector of datum. Per tender staat aangegeven aan welke kwalificaties u moet voldoen.

Meer weten?

Heeft u vragen over zakendoen met de AIIB? Neem dan contact met ons op.

  • Team Internationale Organisaties (TIO)
    E tio@rvo.nl

Wij bieden ook advies op maat over de relevantie van de AIIB voor uw bedrijf of organisatie. Daarnaast organiseert TIO informatiebijeenkomsten over - en met - verschillende multilaterale ontwikkelingsbanken.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.