European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

De European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) is een internationale financiële instelling die actief is in 34 ontvangende landen in Centraal- en Oost-Europa, Centraal Azië en in 4 landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten (Egypte, Tunesië, Marokko en Jordanië).

De EBRD verstrekt rechtstreeks leningen (projectfinanciering) aan bedrijven in de private en publieke sector. Ook verstrekt de EBRD zelf consultancyopdrachten voor bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, milieueffectrapportages en projectmanagement.

De investeringsbank heeft 64 lidstaten als aandeelhouder en heeft een specifiek 'transitiemandaat': ontvangende landen hervormen naar liberale markteconomieën. Het hoofdkantoor van de EBRD staat in Londen.

Hoe kom ik in aanmerking voor projecten van de EBRD?

De EBRD en ontvangers van EBRD-leningen huren adviseurs en andere externe partijen in tijdens de voorbereiding, implementatie en uitvoering van projecten. Hier komen aanbestedingen uit voort.

Wilt u meedingen naar de consultancyopdrachten, dan moet u zich registeren in het online registratiesysteem eSelection.

Actuele projecten en aanbestedingen

In een dossier op Netvibes verzamelen wij voor u actuele projecten en openbare aanbestedingen van internationale organisaties. De EBRD en de Wereldbank staan niet in dit dossier. Projecten en aanbestedingen van deze organisaties vindt u via:

Service menu right