Waterstof: ontdek internationale kansen

Laatst gecontroleerd op:
7 maart 2024
Gepubliceerd op:
24 april 2024

Groene waterstof speelt een grote rol in vermindering van CO2-uitstoot en is daardoor belangrijk voor de internationale energietransitie. Nederlandse bedrijven staan internationaal goed bekend, wat mogelijkheden biedt. Ontdek internationale waterstofkansen met onderstaande marktinformatie en sectoranalyses. Vind evenementen, vergroot uw netwerk en blijf op de hoogte met onze sectorupdates.

Marktinformatie en sectoranalyses

Wij hebben een groot aantal markt-, kansen- en sectorrapporten beschikbaar om gratis te downloaden of aan te vragen. Zo bent u precies op de hoogte van de exportkansen in uw land naar keuze. Staat hieronder niets voor u bij? Kijk dan in onze database. 

RVO en de gezamenlijke Nederlandse ambassades in de Nordics hebben de exportmogelijkheden in de waterstofsector laten onderzoeken. Wat zijn uw kansen in de waterstofsector in de Nordics? En hoe komt u het beste in contact met zakenpartners uit Zweden, Denemarken, Noorwegen, IJsland en Finland?

De combitrack groene waterstof in Namibië biedt veel kansen voor ondernemers. Namibië wil zich ontwikkelen met hulp van Nederlandse kennis. Dit biedt mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers.

In deze Engelstalige studie leest u over de kansen per onderdeel van de waterstofketen in Spanje. Hiernaast komt u meer te weten over de Spaanse strategie voor groene waterstof en de beschikbare subsidies en fondsen op Europees, nationaal en regionaal niveau.

Deze rapporten zijn slechts een greep uit onze informatie. Staat wat u zoekt er niet bij? Neem dan een kijkje in het overzicht voor de meest actuele marktinformatie over de waterstofsector in verschillende landen. 

Waterstofauto bij tankstation

Nieuws en inspiratie 

Lees het laatste nieuws over groene waterstof en bekijk voorbeelden van ondersteuning vanuit de overheid.

Naar het overzicht

Evenementen

Wij organiseren regelmatig evenementen en handelsmissies over en voor de waterstofsector. 

Bekijk de evenementenkalender

Meld u aan voor internationale sectorupdates

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste internationale activiteiten en exportontwikkelingen binnen uw sector?

Meld u aan

Sectorinformatie op maat

Bent u op zoek naar informatie op maat? Onze adviseurs helpen u graag. Lees meer over de gratis mogelijkheden en neem direct contact op. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?