Marktrapport Argentinië: Biogas

Laatst gecontroleerd op:
24 augustus 2021
Gepubliceerd op:
5 augustus 2021

Hoe ziet de biogassector in Argentinië eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven? Op deze pagina vindt u een samenvatting van de marktstudie 'Biogas in Argentina'. Vraag het rapport aan via het formulier op deze pagina. 

Rapport 'Biogas in Argentina'

In het eerste kwartaal van 2021 heeft de Netherlands Business Support Office (NBSO) in Córdoba een onderzoek uitgevoerd naar zakelijke kansen in de biogassector in Argentinië. Dit rapport geeft u een overzicht van de huidige biogassector, de kansen die er liggen, en hoe u daarop kunt inspelen.

De Argentijnse biogassector

Argentinië is met ongeveer 32 miljoen hectare aan landbouwgrond, een van de grootste voedselproducenten ter wereld. Deze gigantische sector is verantwoordelijk voor 60% van de totale export van het land. De agrifoodsector loopt nu tegen meerdere uitdagingen aan. Zo is er toenemende druk om de ecologische gevolgen van het vee-afval en de CO2-voetafdruk te verminderen. Ook is de industrie bezig met het verlagen van de energiekosten, terwijl er tegelijkertijd voldoende energie beschikbaar moet zijn voor groei. Een van de grootste uitdagingen van dit moment is dat de manier van productie de bodem aantast waardoor voedingsstoffen en organisch materiaal verloren gaan.

Het omzetten van biomassa naar energie is een oplossing voor deze problemen. In 2015 is er daarom een nieuwe wet aangenomen waardoor er met geavanceerde technieken biogascentrales gebouwd mogen worden van minimaal 1MW.

Kansen voor Nederlandse ondernemers in Argentinië

Er zijn grote kansen voor handel en samenwerkingsverbanden op het gebied van biogas. In elke fase van het opwekken van biogas zijn exportmogelijkheden vastgesteld. Zo zijn er mogelijkheden in:

  • voorbehandeling
  • biologische vertering
  • opslag
  • behandeling
  • warmte-krachtkoppeling
  • biomethaanproductie en instrumenten

3 tips voor de Argentijnse biogas-sector

1. Leer de Argentijnse cultuur goed kennen

Om de markt succesvol te betreden, is kennis van de unieke cultuur en de bedrijfsprocessen in Argentinië nodig. Goede banden onderhouden met relevante spelers is een belangrijke succesfactor.

2. Neem deel aan evenementen

U kunt aandacht trekken door deel te nemen aan nationale en internationale evenementen. Dit kan een goede springplank zijn naar de Argentijnse automotivemarkt. Kleinere bedrijven kunnen de aandacht trekken door samen hun portfolio's te presenteren tijdens seminars en workshops.

3. Neem contact op met de ambassade

Voor informatie over de logistieke markt en verdere ondersteuning in Argentinië kunt u terecht bij het Netherlands Business Support Office (NBSO), de ambassade in Buenos Aires en de Nederlands – Argentijnse Kamer van Koophandel (CCAH).

Vraag direct gratis het marktrapport aan

Lees het volledige marktrapport voor informatie over concrete kansen in de biogassector in Argentinië, en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?